sif_logo_post

Willy Gummesson har lämnat oss.

Det är med stor sorg som Saxemara IF kan meddela att Willy Gummesson tragiskt har lämnat oss. En personlighet som saknar motstycke. En stor fotbollsspelare men framförallt en underbar person och saknaden är total. Våra tankar går först och främst till hans nära och kära.

Willy Gummesson föddes 1944 i en fotbollstokig familj och blev snabbt ett aktat namn i Saxemaras A-lag. Willy var så pass bra att Djurgårdens IF ville ha upp honom till Stockholm redan som 22 åring. Han var tänkt att använda som centerhalv på sikt, men med Willys järnvilja så slog han sig in i blåränderna första året 1966 och vann SM guld direkt. 117 matcher blev det för Djurgården och han debuterade även 1968 i landslaget.

Willy bosatte sig i Stockholm och blev ett känt och aktat namn i Djurgårdens historia. Precis som i Saxemara IF så var det bara vinna som gällde och Willy blev hyllad för sin hårdhet men ändå en elegans i spelet. En av de allra bästa spelarna som Saxemara någonsin fått fram och det är en stor tomhet som han lämnar efter sig.

Willy fortsatte alltid att ha stenkoll på Sifarna och han var så stolt när vi tog steget upp i trean igen. Grejen är den att Willy bodde hos Kent och Liselott Gummesson ett par veckor om året och det var det bästa man visste köra ut till Risanäs och snacka med Willy. Snacket var alltid högt i tak och jag lovar, Willy sa alltid vad han tyckte. När Willy kom in i ett rum så lyste det pondus rakt igenom. Han var ödmjuk och otroligt snäll som person och fan vad du är saknad Willy.

Min största kritiker var Willy och skötte jag mig inte så kunde jag få mig en liten näsbränna. Nu kan jag säga att jag kommer saknar dina veckosamtal något oerhört. Även att Willy var bland dom yngre i syskonskaran så såg man att dom äldre syskonen hade en stor respekt för honom. Han utstrålade en sådan pondus att när Willy pratade, ja då lyssnade man.

Willy och Kent Gummesson blev ett radarpar ute i Risanäs och det var en grym syskonkärlek man fick se med mycket skratt och högt i tak. Vet att många åkte ut till Risanäs när dom visste att Willy var där.

Så några sista ord från Saxemara IF Willy. Vi har gjort precis det du sagt. Får en bra start oavsett serie, spela med hjärta och en stor pondus. Kriga för dina kamrater och du blir aldrig större än laget.

Vet du vad Willy Gummesson, Saxemara IF leder div tre nu och jag vet att du på något sätt kan se det. Vi ska hedra dig på Lördag, det lovar jag.

Du var den störste i mångas ögon och farväl Willy Gummesson 1944-2016.