sif_logo_post

Sent nyförvärv innan seriepremiären

Vi fick Adnan Spahija klar precis innan vår premiär mot Rydaholm. Adnan är en egen produkt som ifjol provade lyckan i RBK och under hösten i Illiria.

Inför denna säsongen skrev han på för Kallinge och har visat framfötterna ordentligt. När vi fick problem med skador och spelare som kommit igång sent så pratade vi med Kallinge SK om en övergång för Adnan. Adnan har en stor potential och kan få sitt verkliga genombrott i år och har under de två sista träningsmatcherna innan seriepremiären verkligen visat att han vill ha en plats i startelvan, som han också fick i matchen mot Rydaholm.

Därför vill vi verkligen lyfta på hatten och tacka Kallinge SK för deras välvilja. Vi i vår tur har haft Ahmed Amchas lillebror i föreningen som vi nu lånar ut till Kallinge. Han heter Mahmoud Amcha och går under smeknamnet ”Kaka”. En kille som har mycket boll i sig och förhoppningsvis kommer göra mycket nytta i Kallinge detta året. Vi har ett bra samarbete och dialog  med Kallinge SK och det är viktigt att vi hjälper varandra.

På tal om att hjälpa varandra så har vi lånat ut vår forward Per ”JSK” Karlsson till Listerby och han kommer bli klar för dem strax innan deras match till helgen som kommer. Per var med i truppen nu mot Rydaholm och hoppade även in och gjorde också viktiga 4-2 i slutet av den matchen.

Per har haft det svårt att ta en startplats och inte fått den speltid som han behöver. Då vi inte har något B-lag så har vi valt att låna ut Per till Listerby men kan plocka hem Per igen om det behövs. Nu ger vi Per lugn och ro att få spela in sig i Listerby och där spelar han först och främst fram till sommaruppehållet. Vi är helt övertygade att Per kommer bli en viktig spelare för Listerby då han verkligen har näsa för målet och är en duktig straffområdesspelare.

Även med Listerby IK har vi ett gott samarbete. Bland annat på pojk och flicklags fotbollen och på damsidan så övertog Listerby Damlags- verksamheten från Saxemara som har varit i vår regi under de två senaste säsongerna. Därför känns det bra att vi även här kan hjälpa varandra och i detta fallet får Per förhoppningsvis lite mer speltid och kan utvecklas ytterligare. Per kommer fortfarande att träna med oss en gång i veckan och i Listerby 2 gånger + match.

Vi önskar Adnan Välkommen tillbaka och vi önskar Mahmoud och Per lycka till i sina nya klubbar och hoppas kunna hälsa dem välkomna tillbaka i framtiden.

Stefan Carlsson

Ordförande i Fotbollssektionen