sif_logo_post

En mycket lyckad fotbollsskola

Saxemara IF arrangerade som brukligt fotbollsskola ute på Hejan. Detta året slogs deltagarrekord med över hundra barn. En fantastisk siffra som ger ett kvitto på hur bra och uppskattade Saxemaras ungdomsverksamhet är för tillfället. Vi tog och hörde oss för bland de som varit med och arrangerat dagarna, för att få en sammanfattning av fotbollsskolan.

-Vi hade nytt deltagarerekord i år med 102 barn där vi fått ett ökat antal bland tjejerna vilket roligt. En helt underbarn syn att se alla dessa barn i klädda i landslagsdress på Hejan säger Heiki Andersson som är en av de ansvariga av Fotbollsskolan.

fbs_slider_1

 Fotbollsskolan som pågick mellan lördagen 14/6 till tisdagen 17/6 innehöll barn födda -07 tom -02. Nytt för i år var Teknikskola för barn som var mellan -01-00 vilket var väldigt uppskattat vilket vi kommer att fortsätta med kommande år. Ledarna, där majoriteten kom från vårt Dam- och Herrlag gjorde ett fantastiskt jobb och de var  väldigt uppskattade bland barnen. Tack för ett mycket bra jobb, säger Heiki.

Teknikgruppen hade olika ledare under fotbollsskolan bla körde A-lagstränaren Jens Wedeborg en dag med olika teknikövningar, Allsvenskmeriterande Pär Ekström och Magnus Karlsson(spelat i Saxemaras A-lag, nu tränare i FK Karlskrona ) körde också var sitt pass med Teknikgruppen. Detta var också väldigt uppskattat.

 Lördagens träningsdag avslutades med frågestund med några spelare från Herrarnas A-lag inför deras hemmamatch i div 3. Det ställdes många bra och kluriga frågor och A-lagsspelarna svarade på frågorna på ett föredömligt sätt. Det var mycket frågor om hur mycket de tränade, vad de äter innan och efter match/träning. Men det var även frågor om vad de heter på Snapchat och hur ofta de duschar :-)

 Efter söndagens träningsdag var det damernas A-lag tur att ha frågestund med barnen i fotbollsskolan och även här ställdes det många bra och kluriga frågor. Spelarna från damlaget gav barnen mycket bra svar frågorna och vad som är viktigt att tänka på för att bli en bra fotbollsspelare.

 På måndagen var det Fotbollsworkout på schemat som anordnades via SISU, ett bra inslag med lite annan variant av träning där hela kroppen får användas och koordinationen för sig en bra genomgång.

 På avslutningsdagen fick vi besök av 3 spelare från Kalmar FF:s A-lag(Marcus Nilsson, Stefan Larsson, Jonathan Ring) som pratade med barnen och även här blev det många frågor från barnen där de fick inblick hur det är att vara fotbollsspelare i en Allsvensk förening.

 -Det var 4 roliga dagar med många bra aktiviteter och framförallt var det roligt att se den goa stämning som det var och som det alltid är på Hejan. Nu tar vi nya tag och utveckla Fotbollsskolan ännu mer till nästa år avslutar Heiki Andersson.

 Till sist avslutar vi med att tacka de föräldrar som hjälpt till med bla att servera mat och stå i kiosken. Utan er insats hade det inte fungerat ute på Hejan. Tack för er hjälp!

För att se en massa bilder från fotbollsskolan, KLICKA HÄR >>>

b103_8167