P11 Asarums IF/FK – Saxemara IF

I måndags kväll var det åter dags för match för Saxemaras P11-lag. Denna gång stod suveräna Asarums IF/FK för motståndet på
deras konstgräsplan.

På grund av semesterresor saknade vi Malte Åkesson och Felix Andersson och kompletterade därför med två fantastiskt duktiga grabbar från
P10-laget; Oliver Dabrowski och August Holmberg. De gick in och spelade helt respektlöst mot ett verkligt duktigt Asarum. Jättekul!!

Matchen? Vår vana trogen var vi något trögstartade. Asarum utnyttjade detta snabbt och ledde med 2-0 efter knappa sju minuter. Men grabbarna
tog tag i matchen, gick närmare i närkamperna och lyfte upp laget. Det resulterade i en reducering och vi jagade kvittering före halvtidspausen.

Tyvärr åkte vi på en kontring precis före halvtidssignalen och Asarum gick till halvtidsvila med 3-1.

I halvtid pratade vi om att fortsätta jobba för varandra, fortsätta gå in i närkamperna och släppa bollen tidigt på det snabba underlaget. Vi startade andra halvlek lika bra som vi slutade och skapade flera klara målchanser utan att lyckas få dit den. Asarum skapade också flera chanser, men duktige Simon Carlsson lyckades freda målet med god hjälp av ett hårt jobbande försvar och mittfält.

Asarum lyckades även trycka in 4-1 innan vi återigen reducerade. Sista minutrarna gick vi för fullt för att försöka få kontakt, men tiden rann ifrån oss. Vi fick en farlig frispark precis utanför
Asarums straffområde när det återstod en halv minut. Tyvärr tog frisparken i muren och Asarum kunde kontra in 5-2 precis innan domaren blåste av matchen.

Trots förlust var grabbarna, och vi ledare, jättenöjda med spelet och inställningen ikväll. Vissa spelare fick ikväll spela på nya, ovana positioner, men gjorde det med ett leende och glädje som är härlig att skåda. Vi tar ett steg framåt i varje match och det är underbart som ledare att följa utvecklingen hos grabbarna.

Ett tack till Asarums IF/FK för fin fotboll, trevliga grabbar och ledare! Men se upp, vi närmars oss!

/Christer, Jonas, Tony