Mjällby AIF – Saxemara IF

Det är mycket fotboll nu…

VM på tv, landslagets fotbollsskola på Hejan och samtidigt seriespel för Saxemaras P11-grabbar.

Idag söndag inledde samtliga grabbar dagen med att starta träning på Hejan klockan 09.00 i fotbollsskolans regi.
Vid 11.30 avbröt vi träningen och käkade restaurang Blekans vällagade lunch för att en stund senare bege oss ned
till Strandvallen för att ta oss an Mjällby AIF. Idag hade vi kompletterat laget med Simon Carlsson i mål samt Victor Tiberg och Hugo Wolff på topp.

Vi märkte att två dagars träning i strålande sol samt intagande av lunch påverkade killarna. Flera av dem somnade under resan ned till Listerlandet.
Väl på plats beordrade vi kall dusch innan matchstället sattes på. Detta för att killarna skulle vakna till liv…

Och som de vaknade till liv! Idag följde vi upp den fina insatsen från nättrabymatchen med en sällan skådad fotboll. Vi tog tag i taktpinnen direkt
och släppte den aldrig. Fart, fläkt, beslutsamhet och ett fint passningsspel gjorde att vi dominerade matchen rakt igenom. Vi visste att Mjällby var duktiga och att de har ett antal grabbar med rejält ”löd i dojan”. Men vi gav dem aldrig chansen. Vi var ständigt två man på deras bollförare och ställde om till anfall med bra passningar och mycket fina löpningar. Kul att se!!!

Extra glädjande var att se hur vi gjorde mål; det var skott, väggspel, inlägg, på fasta situationer och via egna genombrott. Kul också att vi hade sex stycken målskyttar i dagens match. Resultatet? Det är av underordnad betydelse, men matchen slutade 12-1 till oss.

En jätteeloge till grabbarna för att de orkade ställa om till match och fullfölja den i bästa stil. En eloge även till killarna i Mjällby AIF. De kämpade hela matchen och visade aldrig dåligt humör. Lägg därtill trevliga ledare i Mjällby och en härlig matta på Strandvallen, så kan Ni förstå att grabbarna åkte hem med ett leende på läpparna.

mjällby-saxemara

Och… i morgon måndag är det åter fotbollsskola på Hejan! Mycket fotboll nu… Emoji

/Christer, Tony o Jonas