mats-karlsson

Rena Grönköping

Tänk att Blekinge är ett fullskaligt Grönköping.

Det är inte bara jag som är orolig för vad som händer i Blekinge IF.
Vad jag tänker på är förstås den flytt av verksamheten från Ronneby, som enligt planer ska gå till Karlskrona. Sedan ska man dessutom öppna någon filial i väst!
Om detta stämmer och dessutom till en betydligt större årskostnad, då måste man säga ifrån.
Tydligen har Blekinge IF för mycket pengar. Något annat kan jag inte tolka detta vansinne på.
Och har BIF för mycket pengar, så kan man ju börja med att ta ut mindre betalt av föreningar som behöver BIF:s tjänster.
Utan föreningsliv finns nämligen inte BIF alls.

Osökt kommer jag tänka på den skandal det blev när högskolan skulle flyttas från Ronneby. Man byggde nytt i Karlskrona för enorma summor. Trots att det redan fanns ändamålsenliga lokaler i Ronneby. Vansinnet fullbordades med att i Karlshamn kunde man få behålla sin del av högskolan. Det var väl att anse som någon slags filial det också…
I Karlskrona jublade kommunalråd över att befolkningen ökade. I Ronneby var det tårar över att befolkningen minskade. Allt berodde bara på att studenter flyttade från en kommun till en annan. Inget annat.

Och i flera år har vi nu haft en debatt om sjukhus. Ett nybyggt eller två som ska renoveras. Åter igen är det snarlika diskussioner. Man hör ibland argument på båda sidor som hårresande. Även om jag inget hår har som kan resa sig.
Man borde givetvis bygga ett nytt sjukhus. Allt annat är bara dumt. Bygg sen ett par rejäla höghus i Karlskrona, där nuvarande sjukhus ligger. Det skulle kunna bli fantastiska lägenheter med förmodligen Blekinges finaste utsikt.

Till sist konstaterar jag att den lokala fotbollen nu är igång. Det känns kul. Men själv kommer jag inte att titta förrän det blivit lite mer värme ute. Och bästa sportkäket är förstås en grillad i bröd med stark senap. Sen fylla på med gott kaffe. Mer behövs inte för att man ska få en upplevelse.
Å andra sidan, tokiga beslut i vårt län är en helt annan upplevelse. Ibland känns det som att hela länet är ett enda Grönköping.

Noterbart: En krönika ska vara personligt skriven och innehålla egna åsikter. Det är precis det som ovanstående rader står för. Således är det inte Saxemara IF:s uppfattningar som skrivs här, utan de är mina privata åsikter.
mats.karlsson@saxemaraif.se