mats-karlsson

Liv nummer tre

Personligen tycks jag vara en katt med flera liv. Nu är jag inne på mitt tredje liv.

Flera liv behöver också räddas i KHK. Alkohol och sport är tyvärr något som går hand i hand. Det är ganska länge sedan man såg en slogan typ: spola kröken. Den behövs ständigt, ska ni veta. Själv dricker jag alkohol och ska givetvis inte leka bror duktig i ämnet. Men jag vet att om man är en offentlig person så får man vara på sin vakt. Det fungerar inte att springa runt och vara drogad av vare sig det ena eller det andra.
Det här gäller väldigt många arbete. Är du lärare, journalist och politiker exempelvis, så är du det även på fritiden.
Så fungerar vår verklighet och alla borde veta det.

Mitt liv nummer tre kom i början av augusti. Efter en mycket allvarlig åkomma var jag nära att sluta ögonen för gott. Nu är jag på väg tillbaka. Men det tar tid och jag är inte längre lika pigg på att göra mina vandringar som förr. Visst, jag klarar två kilometer i sakta mak, jämnfört med 10 meter när det var som värst.
Vården var bra. Speciellt fina var de två kvinnliga i ambulansen. Jag kommer för alltid se dem som två änglar som fattade bra beslut och tog mig till akutavdelningen i Karlshamn. Där räddades jag till att åter få vakna av regn eller solsken. Lyssna på fåglar, plocka svamp, vara i den natur så som jag bara älskar av hela mitt hjärta. Så stort tack till dessa båda ambulansförare (de var möjligen såväl läkare som sköterska, hade inte förstånd att reda ut det då).

När det gäller Saxemara IF och dess A-lag så är inte bara jag beredd på degradering. Men jag byr mig inte så mycket. De får spela i vilken division de vill, efter förmåga. I klubben finns i alla fall unga förmågor som gör att man åter kan bli ett etablerat lag i trean. Ja, jag tror och hoppas det, i alla fall. Men det är inte så viktigt i vilken division man spelar i. Det viktiga är att ha roligt. Jag tycker mig sakna den biten inom idrotten idag. Man sysslar med en sport för att det är kul ju.

Som alla förstått så har jag sedan flera år tillbaka omvärderat saker och ting i livet. Sport och idrott är liksom inte hela livet. Det är möjligen en del av ett liv. Men sen kommer en tid då man totalt töttnat på det eller gett upp. Doping gör ju inte saker och ting bättre.
Alkohol och stress är två gift i vår kropp. För mycket av varje så slår det slint. Tyvärr, måste jag säga. Positiv stress var något som man ofta talade om på 90-talet. Det kan den vara om den sen försvinner. Nu lever vi ju en ständigt stressad värld. Till det sämre för hälsan och då är det lätt ta till droger som alkohol.

Jag är glad för varje dag jag kommer ur sängen numera. Viktraset har gjort att jag inte betynger Moder Jord så mycket heller. Tänker fortsätta ta en kryddad snaps med egenhändig malört då och då. Likväl som vinet och ölen.
Nåt djävla fel måste de ju hitta på mig när jag ska obduceras!!

Noterbart: En krönika ska vara personligt skriven och innehålla egna åsikter. Det är precis det som ovanstående rader står för. Således är det inte Saxemara IF:s uppfattningar som skrivs här, utan de är mina privata åsikter.
mats.karlsson@saxemaraif.se