mats-karlsson

Hur mår du?

Ibland måste man fråga: hur är det med dig?

Jag har varit lite orolig över en del människor. Hur de mår och har det. Så därför har jag av hela mitt hjärta intresserat mig av annat. Väldigt mycket funderingar har kryssat runt i min hjärna. Idrott är nämligen inte så viktig när allt kommer omkring.
Efter att ha varit en nyhetsnörd i över 40 år, så har jag aldrig upplevt en så galen värld som just nu. Sista halvåret har varit nyhetsredaktionernas hektiska period av sällan skådat slag.

Allt nyhetselände har gjort att jag tvingades stänga av. Inget mer tittande på tv-nyheter. Min kropp orkar liksom inte längre ta in allt. Vi kan helt enkelt inte riktigt förstå vad som händer. Inte ens idrotten har klarat sig. Länder stängs av för idrottslig medverkan pga av doping, Blatter och Platini indragna i mutskandaler, allt borde gett större väsen av sig.
Men de nyheterna har mestadels blivit smånotiser.

Därför kändes det oerhört positivt idag att få träffa en SIF-are som jag länge grubblat över. Jag undrade kort och gott hur det var ställt med hen. Så jag stegade in på arbetsplatsen och hoppades på att få till ett litet besök. Det fick jag. Vi pratade kanske i tio minuter. Väldigt värdefulla för min själ. Jag kunde känna mig lugn efter besöket. Fick också veta att SIF som förening var viktig för hen. Då kunde man gå in i sin egna bubbla och stänga av allt annat, fick jag veta.
Jodå, föreningsliv är viktigt för många människor. Att få träffa andra människor och vara social, fokusera på annat, är nyttigt.

Sedan har jag funderat en del om SIF:s nya tränare, Magnus Karlsson. Personligen är jag glad över att han är tillbaka i klubben. SIF har nu en bra och stabil ledarstab med en handfull personer kring sig. Det är mycket positivt. Men jag skulle också vilja att man under matcher engagerar den övriga bänken också, med andra ord avbytarna. Det finns väldigt mycket de kan vara delaktiga i under spelet.
Engagemang kommer i vart fall Magnus Karlsson bidra med. Men jag hoppas för allas skull att ni som ska syssla med fotboll gör det i första hand för att det är kul. Då kommer resultaten.
Hur laget ska hävda sig i trean återstår att se. Jag är inte orolig för sånt.
Ty, det finns så djäkla mycket annat som är betydligt viktigare.
Nämligen hur vi människor mår.

Noterbart: En krönika ska vara personligt skriven och innehålla egna åsikter. Det är precis det som ovanstående rader står för. Således är det inte Saxemara IF:s uppfattningar som skrivs här, utan de är mina privata åsikter.
mats.karlsson@saxemaraif.se