jesper_hakansson_blogg

Urshults IF-SIF 2-5 (1-1)

Vi fortsätter på vinnarspåret!

Med många frånfall, bara 2 spelare på bänken och en coach (jag själv) som var iväg med jobbet och fick följa matchen via nervösa sms så var våra förutsättningar inte optimala. Men vi visar att vi kan prestera även när inte förutsättningarna är på topp, det är starkt.

Jag har pratat med Bengt (nu igen) som var den som höll i bänken vid sidan i min frånvaro. Kicki var naturligtvis den som beslutade saker och ting men det är viktigt att ha någon som sköter allt runt omkring och beordrar byten osv. utifrån! Så ett stort tack till Bengt för att han kunde stötta upp och ta min plats denna gång. Och referatet är naturligtvis baserat på vad jag har hört om matchen i efterhand.

I första halvlek rivstartar vi, vi hade lätt ha haft en ledning på 8-0 om vi utnytjat alla våra chanser men deras duktiga målvakt står i vägen samtidigt som vi har lite oskärpa i våra avslut. Ayat får in 0-1 i den 20e minuten men att vi har missat så många chanser har gjort att våra motståndare har fått växa in lite i matchen. Ungefär en kvart efter vårat ledningsmål lyckas hemmalaget kvittera och sedan hålla detta resultat till paus.

Andra halvlek börjar riktigt bra målmässigt. 5 minuter in i halvleken gör Ayat sitt andra mål för matchen och inom de kommande 10 minuterna lyckas Hanna C, Lina och Kicki slå in ett mål var. Så i minut 60 var ställningen 1-5 och vårat uppdrag blir att spela av matchen. Urshult lyckas göra 2-5 och hade sedan ett par chanser till med något stolpskott osv. Men vi var en nivå över våra motståndare idag och spelade relativt enkelt av matchen! MYCKET STARKT JOBBAT TJEJER OCH BENGT!

Laget:
               Tong
Camilla-Kicki-Rebecca H
Hanna C-Felicia-Louise
           Ayat-Lina
Bänken: Filippa och Marion

Dagens hjärtan går till:
Tong: Gör en av sina mer stabila insatser och visar verkligen hur orädd hon är!
Lina: Jobbar och sliter och är ett ständigt hot mot motståndarna!
Ayat: Två mål, skapar massa lägen och kan som vår lagkapten hade sagt ”göra kaos” med vilket försvar som helst!

Skulle vilja avsluta med en rolig/viktig sak! Det finns väl ingen som missat ALS ice bucket challenge som flyger runt på internet. Man får en hink kallt vatten med is i över sig och ska efter man fått detta skänka 100 kr till ALS forskning. Jag blev utmanad av Hanna C i damlaget och tänkte skicka nomineringen vidare till några damlagsspelare. Strunta inte i utmaningen, se det som en rolig och viktig sak och fortsätt nominera varandra i damlaget och era andra kompisar, pengarna till forskningen betyder mycket! Mitt bevis på att jag gjort det ligger på länken nedan och mina tre nomineringar är: Rebecca H, Camilla och Anna!

als ice bucket challenge SIF dam