jesper_hakansson_blogg

Tankar efter ”svensk fast cup”

Vi presterar över förväntan!

Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg inför turneringen så var förutsättningarna inte de bästa. Vi hade långt ifrån alla spelare tillgängliga och hade dessutom inte spelat en enda match hittills i år. Med detta i bakhuvudet så tycker jag vi gör en klart godkänd turnering och vi presterade spelmässigt långt över mina förväntningar många gånger!

Laget: Rebecca H, Amanda, Hanna C, Camilla, Rebecka F, Hanna A, Louise, Marion, Toey, Filippa, Ayat, Emilia K, Noor, Linnea och Felicia (sjuk, så hon blev materialare).

Nättraby GoIF – SIF 6-3 (4-0)

Första matchen och det kändes att vi inte hade spelat innan. Håller tätt på ren vilja första 7 minuterna men när Nättraby gör sitt första blir det lite ketchup-effekt av det hela och vi tappar fokus och släpper därför in 3 mål som vi inte borde ha gjort.
I halvtid får vi slå våra bonusstraffar som man har för att man ligger i olika divisioner. Eftersom Nättraby ligger i div. 1 så hade vi tre straffar att slå. Amanda, Rebecka F och Hanna C gjorde inga misstag från straffpunkten och såg till att jämna ut matchen något!
Andra halvlek spelar vi lite tuffare och lite bättre men vi kommer inte upp i riktigt den nivån vi vill. Vi släpper in ett par mål lite för enkelt på fasta situationer och borde sett över hela matchen gjort det bättre. Detta säger jag utan att ta någon ära ifrån Nättraby, för de är ett riktigt bra lag!

SIF – Kristianopels GoIF 2-1 (0-0)

Första halvlek äger vi stora delar av och under första 5 minuterna har ”Noplen” knappt bollen under kontroll på offensiv planhalva någon gång. Efter detta jämnar spelet ut sig något men känns fortfarande som att vi har lite övertag.
Våra motståndare ligger i div. 3 och därför hade vi en bonusstraff som Amanda satte dit och 1-0 var ett faktum.
I början av andra tappar vi tyvärr lite av spelet och vi släpper ganska tidigt in 1-1 efter slarv. Men vi kommer igen och när ungefär halva andra halvleken är spelad får vi en frispark strax utanför straffområdet. Hanna C visar fin känsla i högerfoten och sätter den snyggt i nättaket bakom målvakten. På slutet blir det några trassliga situationer framför vårt mål, men vi lyckas reda ut allihop och vinner (enligt mig) matchen rättvist!

Rödeby/KFF U – SIF 2-1 (1-0)

Här hade vi chansen att gå vidare till nästa omgång. Och det var nära!
Första halvlek blir vi lite tillbakapressade och våra motståndare ser också lite sega ut i benen, men ändå lite piggare än oss. 1-0 målet tycker jag inte är helt oförtjänt utan vi orkar helt enkelt inte stå emot.
Återigen en bra bonusstraff i halvtid. Det är Hanna C som inte visar några nerver utan sätter den säkert, trots att målvakten chansar åt rätt håll.
Och bara ett par minuter in i andra halvlek så får Ayat ett friläge efter att hon snyggt sprungit ifrån sin markering och dribblat av den andra snabba mittbacken som lyckats hänga med henne. Tyvärr får målvakten en liten touch på bollen och Ayat är inte långt ifrån att kunna peta in returen, men backen hinner precis emellan. Hade vi fått ett mål här hade vi nog kunnat hålla undan med självförtroendet det hade gett oss. Men tyvärr så blir vi tillbakapressade igen efter de bra inledande minuterna och med ungefär halva halvleken spelad (när nästan alla våra spelare började få kramp..) så lyckas Rödeby/KFF U trycka dit 2-1, vilket blev spiken i kistan. Efter detta var det ganska tamt spel åt båda håll och det känns som att 22 trötta spelare bara spelar av resten av matchen.

Årets tre första SIF-hjärtan går till:
Amanda, visar verkligen att hon är en klasspelare och är en gjuten (även om hon inte tycker det själv) ytterback!
Hanna C, har tidigare varit en offensiv spelare och gör idag sina första 120 minuter som mittback. Riktigt stabilt!
Rebecca H, yttermittfältren som jag alltid sagt hade passat som målvakt. Efter ett återbud så fick hon ställa sig mellan stolparna och jag fick rätt. Blir det hon som tar förstaspaden i år kanske?!

Också ett stort tack till de F14 tjejerna som ställde upp med kort varsel, både ni som har varit med tidigare och ni som debuterade. En riktigt stabil insats från samtliga!

Men alla ska naturligtvis ha ett stort plus med sig från denna heroiska insats. Jättehärligt att ha detta att bygga vidare på. Men nu gäller det att bibehålla fokus och trycka till lite extra på träningarna. För nu drar träningsmatcherna igång!