jesper_hakansson_blogg

SIF-RBK

Ett hett derby där vi ser ungefär var vi står!

Med en lång frånvarolista av viktiga spelare så blev detta en match där vi redan innan bestämde oss för att vi inte skulle bry oss om resultatet, vi bestämde ett par saker i försvarsspelet och ett par saker i anfallsspelet som vi ska tänka extra mycket på och blir det 10-0 och vi har gjort dessa så ska vi fortfarande inte vara helt missnöjda. Blev inte riktigt 10-0, men inte långt ifrån! Minns inte exakt hur många som rann in!

Första 15 minuterna är kanske de bästa minuterna jag har sett sedan vi startade upp damlaget igen förra året. RBK är nog lite förvånade över hur bra vi står upp och det var inte helt självklart vilka som skulle göra första målet då det var lite halvchanser åt båda håll! Men tyvärr är det Ronneby som får första målet och det blir en liten ”ketchup-effekt” och det rinner in ett par extra mål av bara farten som vi inte hade behövt släppa om vi varit på tårna. När vi ändå fått stopp på målskyttet så försvarar vi oss ganska bra resten av halvleken även om Ronneby pressar oss väldigt hårt.

Andra halvlek är vi inte i närheten av var vi var spelmässigt i första halvlek. Ronneby får pressa oss och vi är inte etta eller två på många bollar. Vi blir snabbt trötta när vi får jaga så mycket boll och det resulterar i att vi hamnar långt ifrån våra motståndare och tillåter dom att skjuta ett par skott för mycket och släpper därför in lite för många mål! Men jag tycker att de sakerna vi har pratat om funkar nästintill hela matchen vilket jag är väldigt glad över och nu ska vi bygga på det med lite nya punkter så kommer vi bli ännu bättre nästa match!

Laget:
Tong
Toey-Camilla-Felicia-Rebecca H
Hanna C-Filippa-Hanna A-Louise
Sara
Ayat

Bänken:
Medde
Marion
Suchada

Mina SIF hjärtan idag går till (vet att det är kopierat från en betydligt mer rutinerad bloggare på Saxemaraif.se, men jag tycker vi ska jobba så. Lära oss av varandra!):

Hanna Andersson, Inlånad från F14, endast 12 år gammal och vinner många gånger mittfältet där det dessutom fanns spelare som garanterat kommer få speltid i div.2!

Toey, Gör alltid sitt jobb och stänger nästan alltid sin kant. Detta trots att hon inte spelat fotboll överdrivet länge, kanske den som utvecklats mest sedan förra året!

Louise, Ny från F15, har inte heller spelat fotboll jätte länge, behöver jobba lite på tekniken men idag står hon rätt så gott som hela tiden, jobbar och sliter och vinner många närkamper på sin kant! Den ÖVERLÄGSET bästa matchen jag sett av Louise!