jesper_hakansson_blogg

SIF-Lenhovda IF 5-1 (4-1)

Vi lyckas komma tillbaka i vinnarspåret på ett mycket bra sätt!

Få börja med att be om ursäkt för att jag inte lyckades få till något referat efter förra matchen. Det var absolut inte så att jag inte hade saker att säga om matchen, men jobbet, avslutningsvecka och studentfirande kom emellan och jag hade helt enkelt inte tid.. Men förlust med 7-0 blev det borta mot Ingelstad och en rakt igenom dålig match från oss! Så har jag sagt något om det iaf…

Efter förlusten förra veckan så låg då dagens fokus på att Lenhovda skulle få äta upp detta nederlag. Och som de fick äta upp det!

Det börjar (som så många gånger förr denna säsongen) med ett snabbt mål från våra motståndare. Men jag måste erkänna att inte ens då blev jag riktigt orolig denna gång! Mest eftersom det kändes som att de bara hade en riktigt farlig offensiv spelare och så fort vår backlinje fick koll på detta så kändes det lugnt. Men att Hanna lyckades slå in en kvittering bara ett par minuter efter deras mål gjorde naturligtvis att man kunde pusta ut ännu mer. Sedan dröjde det inte länge innan Ayat enkelt kunde rulla in 2-1. Ayat som denna match kunde springa förbi deras backar lite som hon ville och det var en klart frustrerad backlinje vi såg! 3-1 kom i den 21 minuten efter att Hanna ännu en gång rundat sin motståndare och får till ett bra skott från kanten som målvakten mer eller mindre tappar in (ska även sägas att Lina hade tagit en löpning från egen planhalva och hade petat in returen om inte målvakten hade tappat in den). När Ayat nu hade gjort sitt 5e mål för säsongen så ville naturligtvis inte Kicki vara sämre, så hon tog med sig bollen från sin mittbacksposition och snurrade upp HELA Lenhovdas lag på läktaren och lyckades slå in 4-1 några minuter innan paus.

I pausvilan så säger vi att vi ska fortsätta som vi gör och fortsätta hota deras backlinje med 1 mot 1 situationer och i djupled. Vi gör även en hel del förändringar som jag tycker slog väl ut!

Andra halvleken blir en ganska gnällig historia. Vi fortsätter mala på och Ayat fortsätter ha lekstuga med backlinjen vilket föder ännu mer frustration i våra motståndare. Lina utnyttjar detta och i minut 62 spikar hon slutresultatet till 5-1. Efter detta radar det upp sig lite tråkigheter. Där bland annat Ayat för höra ord (som jag dessutom lyckas höra ut till bänken) som är så fula att jag inte ens vill nämna dom här på hemsidan. Och jag tycker att det är en väldigt låg nivå från en, som jag bedömer det ganska rutinerad spelare. Tycker det är bra att vi i detta läget står upp för varandra och visar var vår gräns går! Vi är ett lag, en enhet och kränker man en spelare på detta sätt så står vi upp alla tillsammans! Och här är vår sammanhållning, och den fantastiska gruppkänslan som finns så extremt viktig! Så all heder till alla spelare som gör en fantastisk match, tar skitjobbet för varandra och dessutom står upp för varandra idag!

Laget:
                     Medde
Rebecka F-Kicki-Camilla-Toey
Hanna-Amanda-Carro-Rebecca H
                    Ayat-Lina
Bänken: Tong, Filippa, Felicia, Marion, Louise,

Tre SIF-hjärtan (kunde varit 16 stycken idag):
Carro: Riktigt bra i försvarsspelet och med sin hårdhet så plockar hon enkelt bort motståndarnas innermittfält!
Lina: Återigen drivande i anfallsspelet, tar många löpningar som skapar ytor för andra och står upp för sina medspelare!
Felicia: Har haft problem med benhinnorna tidigare och fick en halvlek att känna på det idag, Gör ett riktigt stabilt jobb på mitten!

Nu har vi en match kvar att ladda för innan vi får en välförtjänt vila. Jag hoppas att alla spelare är lika revanschsugna som mig när det är dags att möta Hovmantorp på hemmaplan. Dags att visa att förlusten där uppe var en ren tillfällighet!