jesper_hakansson_blogg

SIF-Hovmantorp 6-2 (1-0)

En härlig seger att ta med sig in i sommaruppehållet!

Vi har pratat mycket om att vara med från start och slippa hämta upp ett underläge och äntligen lyckas vi få till det.

Första halvlek känns lite avvaktande från båda lagen och det skapas lite halvchanser åt båda håll. Första riktiga chansen hade kommit i den tionde minuten när Ayat kom helt fri med målvakten, men tio meter utanför straffområdet hinner en motståndarback ifatt och kapar henne bakifrån. Solklart rött kort enligt mig, men domaren tyckte gult (detta tycker jag för övrigt var en av de få missar domaren gjorde, mycket bra domarinsatts). Vi lyckas också göra ett mål på en frispark där vi attackerar bollen mycket bra, men tyvärr var vi några centimeter på fel sida och blir avvinkade för offside. Efter att vi skapat dessa chanser så tycker jag det var rättvist när Lina i den 26 minuten krigar in 1-0. Detta resultatet stod sig sedan till halvtid och även om det kunde ramlat in nått mål till i något av målen så är det klart rättvist och klart godkänt från vår sida!

I pausen säger vi att vi ska fortsätta komma upp och pressa deras backlinje, fortsätta få bollar på våra forwards att jobba på. Fortsätta som i första, fast med ännu mer kämparglöd i varje duell.

Det börjar inte jätte bra… Redan i den 50e minuten så lyckas ett taggat Hovmantorp få ett friläge där Medde kommer ut bra, men inte får träff på bollen utan deras spelare. Det blir ett gult kort även denna gång, Camilla var i närheten så om det skulle varit rött eller inte kan diskuteras. Men gult kändes rättvist efter situationen i första halvlek! Frispark precis utanför straffområdet vilket deras mittback förvaltar på ett mycket fint sätt. 1-1 och här finns två alternativ för laget som släpper in ett tidigt mål, tycka synd om sig själva eller knyta nävarna och visa att vi är mycket bättre än våra motståndarna! Vi i Saxemara har flera gånger visat att vi föredrar det senare alternativet! Så efter detta blev det en målkavalkad från vår sida. Två minuter efter kvitteringen slår Lina till igen, efter detta följer ett äkta hattrick av Ayat, i den 56e, 65e och 72a minuten lyckas att hon springa ifrån allt och alla och rulla in bollen. Tre minuter efter Ayats sista mål visar Lina att hon inte vill vara sämre utan hon gör sitt tredje för matchen och avslutar vårat målskytte. Sedan lyckas deras mittback återigen med en frispark, en av de snyggast på Hejan i år vågar jag nästan lova. Ute från sidlinjen seglade bollen in i bortre krysset! Och därefter gick luften ur båda lagen och vi gör vad som behövs, spelar av matchen.

Nu tar vi välförtjänt ett par veckors vila innan vi börjar fokusera på hösten, Tänkte jag ska sätta mig någon dag när vädret är tråkigt och skriva ihop en sammanfattning, tror att vi med hårt jobb, ödmjukhet och en fantastisk lagmoral överträffat många förväntningar denna våren!

Laget:
                   Medde
Rebecka F-Camilla-Kicki-Toey
Sara-Carro-Amanda-Hanna C
                Ayat-Lina
Bänken: Tong, Filippa, Marion, Louise, Hanna A

Dagens hjärtan:
Ayat: Gör samma jobb som hon brukar, men idag släppte verkligen målskyttet och hon fick utdelning för allt sitt slit.
Lina: Tredje matchen i rad, inte ens om jag hade försökt hade jag kunnat undvika henne idag. Tre krigarmål och tar skitjobbet.
Toey: Var bra redan förra säsongen, men i år överträffar hon ALLT hon lyckades med förra året.

Naturligtvis ett stort blått hjärta till hela laget för sättet vi genomför denna matchen och näst intill alla matcher under våren! Om alla fortsätter ta samma jobb till hösten så lovar jag att vi håller på att bygga något väldigt intressant!

Vill avsluta med att önska herrarna lycka till i kvällens match och hoppas mycket publik åker till Hejan! Hade varit roligt med en blå seger till innan sommaren!