jesper_hakansson_blogg

Maxi cup

Ja då var årets upplaga av maxi cup avslutad. Och det blev en ganska intressant och rolig historia enligt vad jag har hört.

Tyvärr fick jag själv förhinder att närvara p.g.a. jobb. Men jag lämnade över ansvaret till Felicia som minst sagt skötte det med bravur.

Vi fick en ganska tuff lottning och jag var väldigt nervös när jag kollade på klockan, såg att matcherna var över och väntade på att Felicia skulle höra av sig med resultaten. Men jag var nervös helt i onödan!

Match 1, Asarums IF FK 2 - SIF (4-0)
En förlust som på förhand var väntad och även om den inte hade behövt bli så stor så var det första matchen. Asarum har med största sannolikhet haft ett högre träningstempo än vi eftersom de är ett div. 1 lag och har därmed en stor fördel i första matchen. Så även om vi släpper in 4 bollar så tycker jag inte vi ska skämmas över denna matchen!

Match 2: SIF – Ronneby BK 2 (1-2)
Även här möter vi ett lag som ligger ett par divisoner upp. Men det här var ändå den match som jag på förhand kände att vi kunde ha lite häng på. Och resultatet vittnar ju om att vi inte är jätte långt ifrån poäng. Och i 13 minuters inomhusfotboll så är det små detaljer som avgör och i denna matchen har jag förstått att det var lite utvisningar som blev avgörande. Målskytt i Saxemara var Hanna C!

Match 3: SIF – Karlskrona/Rödeby 1 (0-1)
Jag sa tidigare att jag trodde att matchen mot RBK var den där vi hade störst chans, detta var den match som jag var absolut mest orolig för! Men enligt uppgifter är detta den match som vi spelar allra bäst och faktiskt är närmst poäng. Även här är det små tillfälligheter som avgör och hade någon sagt 0-1 på förhand hade jag nästan jublat, mot en motståndare som ligger högt i seriesystemet och som dessutom vunnit maxi cup och DM flera gånger! Att vi dessutom är nära poäng är en stor bonus och ett styrkebesked!

Ja med facit i hand så får vi med denna lottningen bara säga att vi gör en riktigt stark turnering även om det blev 0 poäng. Jag är stolt och glad över att alla kommer dit och tar ett stort ansvar och jobbar stenhårt för en uppgift som på förhand såg ganska hopplös ut! Nu blickar vi framåt mot DM i början av januari, men först ska vi genomföra ett par träningar till och sedan ha lite mer än en veckas välförtjänt juluppehåll!

Brukar ju framhäva några spelare lite extra och tänkte göra så även om det är obekvämt när alla tar ett så stort ansvar och en så stabil insats (sen har jag ju som sagt inte sett det med mina egna ögon heller…)
1. Amanda! Har inte stått i mål sedan mitten av höstsäsongen och då fick hon en otäck smäll som kunde avskräckt den bäste! Gör en klockren insats! Ska hon verkligen spela ute och vara reservmålvakt i år eller blir det förstaspaden?
2. Ebba! Årets första nyförvärv, kom in och visade var skåpet ska stå direkt. Kommer bli en väldigt viktig del i laget 2016!
3. Nyförvärv nummer 2, Hanna V! Har varit lite avvaktande på träningarna, vilket inte är konstigt när man haft uppehåll nästan ett år, men när det gällde klev hon fram!

Hade naturligtvis velat framhäva alla men jag brukar nämna tre stycken lite extra och då blev det såhär, men alla ska ta åt sig!!
Truppen: Amanda, Ebba, Hanna A, Ayat, Hanna V, Rebecka F, Emilia K, Marion, Hanna C, Malou.