jesper_hakansson_blogg

Hoby GIF-SIF 4-5 (1-1)

Idag var vi inte riktigt där!

Jag skrev efter matchen mot Ronneby att vi bröt den dåliga trenden spelmässigt, tycker dock att vi faller tillbaka lite på den punkten idag… Däremot bröt vi en annan trend som var minst lika viktig att bryta, förlusttrenden!

Som så många gånger förr så släpper vi in ett tidigt ”skitmål”. Och som vanligt tänker man att detta kommer lösa sig och dessa tankar förstärktes av att vi lyckas göra 1-1 genom Lina bara minuter efter 1-0. Sedan får vi några frilägen och skapar lite halvchanser och får några halvchanser emot oss. Men inget lag lyckas förvalta sina lägen och 1-1 står sig till halvtid.

I paus pratar vi om att hålla i bollen lite bättre, sätta en högre press och höja inställningen på samtliga.

Vi kommer ut och lyckas få in ett tidigt ledningsmål återigen genom Lina och Bengt och jag på bänken sa att nu kommer det nog att släppa och rinna in ett par mål. Och va rätt vi hade, men ändå fel… Målen började rulla in, men i fel mål… Vi släpper fram Hoby och låter dom kriga in 2-2 istället för att få några mål framåt. Sedan får vi en ytterst tveksam straff emot oss (tycker det är frispark i förstaläget en bra bit utanför straffområdet), men domaren dömer och straff blev det. Och rakt upp i krysset flög den… 3-2 var ett faktum. Inte långt efter tappar vi fokus igen och vi lyckas släppa 4-2 också innan det känns som att alla tar sig i kragen och slutar tycka synd om sig själva. Den sista kvarten så kommer vi verkligen upp i nivå och visar att vi klarar av att spela stabilt bakåt samtidigt som vi visar riktig desperation framåt. Kicki lyckas göra 4-3 och med bara minuter kvar så säger jag återigen till Bengt att vi hinner och att det kommer rinna in några mål. Och denna gången får jag rätt. 4-4 kommer genom Lina med 5 minuter kvar och nästan direkt efter blir det en rörig hörna som tillslut hamnar hos Felicia som slår den stenhårt i stolpen innan Hoby får bort bollen. Efter den situationen känns det riktigt viktigt att Ayat får slå in segermålet och fastställa slutresultatet till 4-5 i den 89 minuten. Tycker lite synd om Hoby som idag gör en riktig krigarinsats samtidigt som jag naturligtvis är stolt över vilken moral vi visar i slutet och visar att vi är ett bättre lag när vi lägger i en extra växel!

Laget:
                           Tong
Amanda-Camilla-Hanna C-Rebecka F
        Sara-Kicki-Felicia-Rebecca H
                        Ayat-Lina
Bänken: Tuva, Filippa, Hanna A, Tova

Felicia: Ännu en gång, vilken inställning och vilja att vinna varje kamp på mitten!
Camilla: Stabil bakåt och viljan att vinna när vi ligger under. Den enda som skrek mer än mig och manade på alla framåt i slutminuterna.
Ayat: Målskyttet släppte tillslut och hon blev även utsedd till matchens lirare och fick pris från Hoby, Mycket fin gest efter ett bra jobb av Ayat!

Nytt fokus på helgens uppgift där vi kommer att behöva höja oss spelmässigt igen!