jens_gummesson_blogg

Träningsmatch Saxemara IF – Jämshög IF 3-0 ( 2-0 )

Årets första träningsmatch för Saxemara IF slutade med en seger mot Jämshög IF med klara 3-0. Efter en tuff morgon med att få bort snön på Jernvallen så lyckades vaktmästarna att få planen helt perfekt till matchstart.

Själva matchen hann knappt starta och det dröjde endast tre minuter innan Ashmed Amca på egen hand gör 1-0. En solo prestation där han även rundar deras målvakt. Efter det så är spelet inget vidare från något av lagen och jag tyckte att bolltempot gick i slowmotion. Kan inte ställa allt för höga krav då det var vår första match för året. Stabilt bakåt och vi gav knappt Jämshög en målchans i den första halvleken. 2-0 kommer genom Martin Angeänger på ett snyggt vänsterskott.

Saxemara var effektiva i den första halvleken. Jämshög bjöd på ett bra motstånd och det tackar vi för. Men som helhet så såg man att det skilde någon division.

Som sagt lite segt med bollen och rörelsen var väl inte helt hundra heller. Leopold kommer vi få stor nytta av och han med Ashmed kändes piggast idag. Stabilt bakåt och ibland blixtrade vi till offensivt. Första matchen och en del nya positioner på vissa spelare gjorde att vi var tvungna att känna oss för i positionerna osv. Jag är ändå nöjd och givetvis är det mycket att slipa på. Det var just Leo som kom runt på kanten och serverade Sam Johansson som säkert la in 3-0 och så slutade årets första match.

Lite mer kombinationer och väggpass för då är vi igenom. Bättre bolltempo och när ni slår en passning så tryck till bollen. Ska ni lägga på ytan så tryck till bollen så den inte fastnar på försvaret. Små detaljer men ack så viktiga. Positivt är att vi vinner och håller nollan, samt att samtliga som lirade idag känns starka.

Nästa match spelas mot Ronneby BK.

Vi tackar Jämshög IF för en go match och önskar dom all lycka i div 4.