jens_gummesson_blogg

Svensk Fastighets Cup

Kallt och ruggigt väder väntade för Saxemara IF i Svensk fastighets cupen. Eringsboda och Listerby IK stod för dagens motstånd. Två lag skulle gå vidare och det vore ju fan om vi inte skulle klara det.

Första matchen mellan Eringsboda och LIK slutade 2-3 och vi ställdes mot förlorarna i vår första match.

Eftersom Eringsboda hade 3 st straffar i halvlek och en speltid på endast 2×20 minuter så gällde det att vi var på tårna redan från start. Vi provade en ny uppställning och den föll väl ut tycker jag. Vi pratade innan match om att hålla tempot uppe och att vara aggressiva. Det var vi och vi vann samtliga andrabollar vilket är livsviktigt.

1-0 gör Andre Ekstrand och han visar ännu en gång att han är otroligt målfarlig. Vi parkera på deras planhalva och när vår nästa forward Robban Svensson utan tvekan skjuter in 2-0 så är vi verkligen med i matchen. Fina kombinationer och ett bra rörelse mönster gjorde att vi kom runt på kanterna och vi skapade sjukt mycket utan att göra mål. 3-0 kommer efter en frispark i stolpen av Robban och på returen är Jim Nilsson påpassligt framme och lägger in den.

Detta stod sig till paus och Robban hade ett skott i virket med. Mandus i Eringsboda var igenom en gång men sköt utanför. Dom slår sina tre straffar i paus och gör mål på samtliga och 3-3 när andra halvleken startade.

Vi för ju spelet kraftigt vilket vi givetvis ska. 4-3 kommer genom Andre Ekstrand när Petter chippar snyggt och Andre tar ner på bröstet och lägger in bollen i målet. Sjukt snyggt faktiskt. Efter det så går vi ner oss en aning och tillåter Mandus att skjuta i stolpen. Men en säker seger och vi var vidare efter en match.

Sista matchen mot Listerby där båda lagen var klara kändes mer som ett träningspass. 1-0 skjuter Robban och 2-0 kommer genom ett självmål. Även här för Saxemara spelet utan att varken gläns eller förta sig. Kennie gör 2-1 på deras straff i pausen och så slutar denna match. Saxemara och Listerby rättvist vidare tycker jag.

Laget som startade idag i båda matcherna.

THORNGREN

LEO                  OSKAR              DAVID

SIMON

JIM                 PETTER            MOGGE                     SAM

ANDRE                    ROBBAN

Avb. Krille , Angeänger . JSK , Tobbe och Sankan.

Vilade idag gjorde Ashmed, Jonte, Pelle och Honken.

Som sagt vi gjorde jobbet idag och det var inget snack. Nu väntar en bra vecka med bra träningar och den avslutar vi med en trivselhelg i Göteborg.