Stockaryd – Saxemara IF 0-4 ( 0-1 )

Ett 30 tal Sifare hade tagit sig ca 30 mil fram och tillbaka för att se sitt kära Saxemara IF och vi fick verkligen valuta för pengarna. Ett klockrent försvarsspel gör att vi krossade ett bra Stockaryd. Som deras lagledare sa, hade ni spelat så här i vår serie så hade ni vunnit den helt säkert. Fina ord och förutom ca 20 minuter i den första halvleken så är vi riktigt bra idag.

Dom första 10 är Stockaryd heta och jag tycker dom känns bollskickliga, sen när dom skapar tre st hörnor utan resultat så känns vi inte alls med i matchen. Efter en kvart så börjar samtliga att hitta sina positioner och vi kommer högre upp i plan och sakta men säkert tar vi över matchen. När 28 minuter var spelade så kommer Ashmed runt på kanten och spelar snyggt snett bakåt och Mogge skjuter direkt ett skott med vänstern upp i taket och 0-1 är ett faktum. Sjukt viktigt och riktigt snyggt. Ashmed har en fin cykelspark precis utanför och Saxemara trillade boll fantastiskt. Försvarsspelet över hela planen var sjukt bra och jag har aldrig sett spelarna så taggade som dom verkligen var.

Alla tog jobbet för varandra och vi gav dom inte en chans att skapa något. I minut 44 så får vi straff efter ett visst tryck mot Stockaryd, men Mogge skjuter tyvärr i stolpen. Direkt efter så rinner Mogge igenom men målvakten gör en bra parad. Pelle Karlsson har en bra chans när han kommer ren från kanten, men får ingen chip på bollen.

Saxemara IF släpper inte till en enda målchans och Krille samt Oscar spelar sjukt bra. Ärligt så har jag inte sett ett så bra försvarsspel från samtliga på flera år. 0-1 står sig till halvtid.

Efter 5 min i den andra halvleken så slår Pelle en lång boll som Ashmed skarvar och Mogge kommer i djupled och rullar snyggt in 0-2. Precis den start vi ville ha och när Stockaryd lyfte långt och dom var ju tvungna att chansa, ja då var vi hyper farliga i omställningarna. Sen kommer spiken efter 60 min när Angeänger och Pelle har ett klapp klapp spel och Pelle rullar snyggt in 0-3. Vi fortsätter att vinna bollarna på mitten och när Honken sen slår in 0-4 så är det god natt.

Seriöst så hade vi kunnat vinna med flera bollar och vi missar tre frilägen plus en straff. Låter sjukt men jag tyckte att Stockaryd var bättre än Kalmar AIK, men vi var fan perfekta idag.

Vet ej hur den andra matchen slutade, men det blir troligen en helt avgjörande match på lördag. Riktigt skoj att få vara med till slutet och nu laddar vi för en sista vecka med energi.

Samtliga är bra idag och varenda en av er spelade för föreningen och alla tog jobbet för varandra.

Grymt nöjda och stolta är alla tillresta supportrar idag.