Spelare och ledare i Saxemara IF 2018

Jag kommer att lägga ut klara spelare och ledare här under ett par veckor och jag tycker det känns bra även detta år. Som vanligt så lägger jag ut en liten text om varje person så att alla intresserade kan bilda sig en egen uppfattning om vår trupp 2018. En del spelare slutar eller börja plugga och en del väljer en annan förening, inget ovanligt alls och det är så verkligheten ser ut. Brukar lägga ut två eller tre åt gången, så följ gärna hela processen.

1. Helt klar och sjukt sugen på revansch är Jim Nilsson. Vår bästa spelare förra året och vann GULDBOLLEN med bred marginal. Kommer från Listerby IK och har varit blå ett tag nu. Löpstark och otroligt viktig med sin inställning. En spelare som visar vägen.

2. Jacob Gummesson egen produkt och även han vill ta revansch 2018. En spelare som besitter mycket, men som hade ett tråkigt år 2017. Nya förutsättningar och ett nytt sug gör att vi tror Jacob blommar ut ordentligt och blir den ledare vi vet han kan bli.

3. Johan Leopold kommer från RBK och vi trivs otroligt bra med Leo både på och utanför planen. En snabb spelare som är klockren i försvaret och får ta ett stort ansvar trots sin ringa ålder.

4. Robert Schefström en målvakt som kom förra året från Nättraby GOIF. Drog tyvärr av hälsenan och missade hela året. Är nu friskförklarad och en reflexsnabb målvakt och bra på fötterna. Vi hoppas och tror mycket på Robban och en snällare person får man leta efter.

5. Sam Johansson egen produkt som pluggar i Kristianstad och löste det på ett riktigt bra sätt förra året. Troligen den bästa vänsterbacken i div 4 och vi är tacksamma att ha Sam i föreningen. En otroligt bra vänster och Sam kan även spela högre upp i plan.

6. Paul Scott tränare och tredje gången hos Saxemara IF, vilket gör att vi känner en stolthet. Paul utvecklas hela tiden och är känd för att få ihop ett lagbygge. Kommer från starka år i Asarum och är en av de absolut bästa tränarna i Blekinge.

7. Andre Ekstrand kommer från Listerby IK och vann vår interna skytteliga förra året. Tror han kommer att blomma ut fullständigt i år och att han tar ett steg till i sin utveckling. Bra skott och otroligt stark på huvudet gör att Andre kommer att fortsätta göra viktiga mål för oss. En sjukt trevlig man och väldigt omtyckt i föreningen.

8. Kaka kommer tillbaka igen efter utlåning till KSK och gjorde även ett flertal matcher förra året i div 3 där han var en av de piggaste. Teknisk och snabb och hela tiden på språng gör att han får en viktig roll skulle jag tro. 

9. Adam Kronberg egen produkt och tillbaka där allt startade. Var senast i Hoby GIF och satsade enbart på handbollen innan. Tagit beslutet att satsa på fotbollen och detta är en teknisk mittfältare med en bra blick på spelet. Vi är väldigt glada att Adam är tillbaka hos oss och får han en bra vinterträning så blir han farlig.

10. Petter Otfors har varit blå i ca 10 år nu och vi är tacksamma för varje säsong han vill spela i Saxemara IF. Här har vi en vinnare och pådrivare både på träning och match. Bröt foten i våras och beräknas vara helt återställd i mars. En av få i truppen som kan spela på samtliga platser på plan.

11. Calle Falck kom förra året och startade på ett bländande sätt. Tyvärr skadad stora delar av säsongen och nu är det revansch som gäller. Har snabbheten och hårdheten för högre sammanhang och vi tror stenhårt på Calle i år. Har tränat med KUF, men valde oss och vi är tacksamma. En otroligt lojal kille och väldigt omtyckt i föreningen.

12. David Hildingsson egen produkt och tillbaka igen på allvar. En bra target och sinne för målet gör att med en hård vinterträning så blir han livsfarlig 2018. Visade förra året i Hoby att mål gör han och får vi upp tempot i vinter så finns det inget hinder från succe. kollat extra på honom och mål kommer han göra i div 4 med.

13. Tomas Pinnen Olsson även han är tillbaka i Saxemara IF och det är vi glada för. Kommer vara hjälptränare till skotten och dom har gjort det bra innan tillsammans. En duktig tränare och en väldigt bra föreningsmänniska. Pinnen känns redan varm i kläderna och han kan föreningen innan och utan. Lojal och kunnig.

14. Fredrik Sandström kom till Saxemara IF som 15 åring och trots att klubbar ringt honom i kommunen så vill han stanna. I mina ögon en av de viktigaste i truppen och sjukt skönt att han spelar vidare. Utvecklas hela tiden och kan spela överallt och gnäller aldrig. Håller i mycket vid sidan om fotbollen och är oerhört omtyckt av samtliga i föreningen.

15. Simon S Landberg varit här sen han var 16 år och kommer från Hoby GIF. RBK har ringt honom och bjudit in honom till träning, men han ville haka på tåget hos blått och han blir viktigt i år. Löpstark och bra blick för spelet och rutin från div 3 gör att han blir dominant i div 4.

16. Anton Hildingsson ny från Hoby GIF och bror till David är klar för Saxemara IF. En bra mittback med stor pondus gör att vi tror han redan i år kan ta ett stort kliv med Paul och Pinnen vid rodret. Kan spela på flera platser i laget och det är en ödmjuk kille som valt Saxemara IF.

17. Axel Holmberg egen produkt och  blir 16 i år och spelade div 3 fotboll redan som femtonåring. Kommer att spela och tränar mest med sitt eget lag, men jag tror han även kommer spela i A – LAGET detta år. Kände att jag måste nämna denna talang och blivande mittfältsstrateg. I mina ögon den största talangen sen Marcus Olofsson och med rätt matchning och träning så vet jag att han blir bäst. Lite valpig nu men en fin spelförståelse gör att han blir grym att följa.

18. Hampus Olsson ny från Nättraby och tog själv kontakt med oss via Calle. En spelare som kan spela på flera platser i laget och som vi haft ögonen på innan. En lojal och ödmjuk person och kommer att passa in klockrent i Saxemara IF. Har FKK som moderklubb. Ska bli roligt att följa Hampus utveckling.

19. Hampus Sandberg tillbaka igen efter utlåning till KSK vilket är hans moderklubb.Jag  tyckte han fick för lite speltid förra året och jag vet att Hampus är en bra div 4 spelare. Hård lojal och viker inte en tum för någon och sådan spelare älskar vi. Är omtyckt i föreningen för sitt hårda jobb på planen.

20. Ashmed Amca kör vidare ett år till och han kommer att bidra med sin rutin. Han håller fortfarande hög klass och detta är en bra target som gör att vi får upp laget i plan. Han har spelat ett antal år i Saxemara IF och tränar han hårt så är han egentligen för bra för div 4.

21. Björn Babic målvaktstränare och ställer alltid upp om det behövs i målet. Stor pondus och ryter Björn till så lyssnar man. En duktig målvakt som gör ett bra jobb med våra målvakter. Han blir en viktig del i truppen genom sitt snack på träningarna.

22. Jake Andersson kommer från KSK och nu sist Backaryd. Hörde av sig själv till oss och nu ska han få chansen. Vi tror med hans löpningar att det kommer att öppna upp spelet. Gör alltid mycket mål och ger alltid allt för laget.

23. Tim Göransson egen produkt och lever för fotbollen. 15 år och redan spelat i div 3. Tränar alltid och besitter en grym teknik och en lurighet som gör att han blir nyttig i år vilket lag han än spelar i. Kommer först och främst tränar med sitt lag, men redan nu så vet jag att han kan spela lätt i div 4.

24. Besart Hasani känd som en duktig domare och en väldigt duktig striker i kommunen. Klar för blått och kommer spela och tränar så mycket han bara kan. Satsar på sin domarkarriär och det vet vi om. Vi är glada att han ändå ska göra sitt yttersta för att ta en plats i A laget och vem vill inte ha en Besart i form.

25. Jonte Carlsson egen produkt och en krigare både på och utanför planen. Jobbet tar sin tid som militär och det vet vi om. Vi vet oxå att Jonte tränar och spelar när han kan och kommer alltid bäst förberedd av samtliga spelare i truppen. Lojal och älskad av samtliga i klubben. Spelar stenhårt och ger alltid 100 i varje situation.

26. Simon Carlsson egen produkt och lillebror till Jonte. Samma inställning och brutal i närkamperna och han är endast 15 år. Har tuffheten redan nu samt kunskapen att spela i A laget. Kommer även han att matchas in försiktigt och här har vi en pojk som blir nyttig i många år framåt.

27. Karl Erik Karlsson även kallad Kalle. En ny bekantskap för mig och Kalle är vår nya lagledare. En skön lirare och otroligt noggrann gör att redan nu så kan man släppa vissa saker för det fixar Kalle. Varit ledare i hela sitt liv i olika föreningar och vi är tacksamma att han valde Saxemara IF. Lojal och ordningssam gör att Kalle passar in perfekt hos oss.

28. Ola Karlsson son till Kalle och följde med till Saxemara IF. Bidrar med rutin till dom yngre och Ola har spelat mest i Backaryd genom åren och besitter en fin vänster. Blir lite av en pappa i truppen och Ola är varmt välkommen.

29. Theo Oliyanka studerar i Karlskrona och tränade med oss förra året. Är med från start nu och är en snabb spelare med en brutal fysik. Har sett honom för lite för att bilda mig en bra uppfattning, men en trevlig pojk och det ska bli kul att följa honom i blått.

30. Rasmus Tiberg Olsson en egen produkt och precis som dom andra 15 åringarna en talang. Liten i växten gör att han måste vara lite snabbare och mer teknisk än dom andra. Rasmus är på väg att bli det och med tiden så kommer han att bli en bra A lags spelare, så är det. Kommer även han att matchas hårt i sitt lag först och främst.

31. Inger Björkqvist ny och blir vår sjukvårdare då hon har all kunskap. Oskars goa mamma och som alltid brinner för sitt kära Saxemara IF. Blir en stor tillgång med sina kunskaper såklart och hjärtligt välkommen Inger.

32. Tobias Sunesson egen produkt och äntligen tillbaka i målet. Har lovat sig själv och klubben att ta upp jakten som förstemålvakt. Vi vet precis vad vi får av Tobbe och han har gjort ett antal säsonger för oss i div 3. En bra målvakt och en underbar person som vi vet passar in klockrent hos Saxemara IF

Väntar på två gubbar sen känns det fullt.