Saxemara IF – Växjö United FC 2-0 ( 2-0 )

En sjukt viktig seger och kontraktet är i hamn. Nu är vi klara med tre omgångar kvar och nu smyger vi tyst lite bakom. En otrolig lagseger mot ett riktigt bra Växjö och det var längesen jag såg ett så tappert lag.

Behöver egentligen inte nämna alla spelare som inte var med idag, utan istället hylla dom som var med.

Matchen han knappt starta förrän Andre rycker sig loss och helt ren med målvakten så rullar han snyggt in 1-0. Uret stod på 1,28 min och detta var vad vi behövde. Växjö är alltså riktigt bra och med sin snabbhet och teknik så var dom det bollförande laget. Det visste vi om och när det andra laget för matchen desto bättre är vi. Vi låg ofta helt rätt i positionerna och när sen Mogge gör årets mål på Hejan med en klockren vänster upp i krysset så kändes det helt sjukt. Då hade vi bara spelat i ca 20 minuter.

2-o stod sig till halvtid. Marcus Gustavsson hade ett sjukt läge att spika när han missade en bra chans i slutet av halvleken.

Växjö öppnade ruggigt starkt i den andra halvleken och vi slet som djur tillsammans. Bortalaget hade en sjuk fart på benen, men oj vilken oskärpa i avsluten. Thorngren tvingas göra en del bra räddningar och blir utnämnd till dagens spelare. Adnan, Mogge och Andre har oxå riktigt heta chanser att abgöra matchen på.

Det var en sjukt rolig match att kolla på med ett snabbt och tekniskt spel, samt målchanser åt båda håll. Det taktiska spelet var vi helt överlägsna Växjö.

2-0 slutar matchen och jag vill hylla hela truppen och ledarna för förutsättningarna var inte dom bästa. Tycker ändå att Andre Ekstrand är helt outstanding idag.

Nu vilar vi och samlar vår lilla sargade trupp. Men vad gör det när alla ersättare gör det lika bra.

Stolt är jag och sjukt roligt att åka till Lindås och veta att vi kan spela ut dom sista omgångarna. Jag har sagt det innan, men sköter vi våra kort så blir vi helt livsfarliga.