Saxemara IF – Sölvesborgs GOIF 3-3 ( 1-1 )

Blås och snö var det som väntade idag när Saxemara IF tog sig an div 3 laget SGIF på Jernvallen och det slutade ganska så rättvist 3-3.

Det var bortalaget som satte högsta fart från start och det visste vi om så det hade vi ganska så bra koll på inledningsvis. SGIF var och är ett bollskickligt lag som verkligen ville rulla boll och sådana lag tycker vi om att möta. Men efter ca 10 minuters spel så är det hemmalaget som gör 1-0 genom Sam Johansson på en retur och nu kändes det som att vi hade kommit in i deras tempo. Sölvesborg hade lite mera boll och efter 30 minuters spel så kommer rättvist 1-1 på en snabb omställning där hemmalaget inte riktigt var på tårna. En jämn halvlek där hemmalaget stod upp bra och 1-1 speglar halvleken bra.

Jag tycker att vi kom runt bra på kanterna men som hela förra året så saknade vi spelare inne i boxen.

I den andra halvleken så är det SGIF som tar kommandot och för spelet och vi spelar alldelles för smått bakifrån och ställer till det själva ganska så ofta om jag ska vara ärlig. Ibland begrep jag inte vad som hände när vi har ett kortpassningsspel på ett par meter i trängda situationer, möter vi ett bra lag så blir man straffad. Men chansmässigt så är vi helt klart med i matchen och när Petter passar Honken på kanten så gör han en fin prestation och placerar in 2-1.

2-2  kommer omgående och nu byter vi chanser med varandra, men det är bortalaget som gör 2-3 även det på en snabb omställning. Bra att detta sker på en träningsmatch för i serien så hoppas jag verkligen att samtliga ställer om snabbt till ett försvarsspel. Det vet jag att samtliga kräver av varandra så det lägger jag ingen större energi på. Men även idag så visar vi en bra moral och att vi alla drar åt samma håll och det är inhopparen Ola Otfors som får sista ordet när han kallt rullar in 3-3 och så slutar denna trevliga men kalla match idag.

Vi tackar SGIF för en go match och önskar dom all lycka i div 3 detta år.

Värt att notera är att trots ett bra motstånd så står vi pall och vi visar en stark lagmoral att komma tillbaka i matchen. Det vi måste tänka på är att trots trötthet så måste vi hålla ihop laget och inte bli som ett dragspel för då är vi sårbara.

Dom tre som höjde sig idag var följande.

Robin Holmqvist firade stora triumfer med sin snabbhet idag och med ett vackert mål som avslutning.

Sam Johansson gör sin bästa match i år och spelade precis som han ska nämligen utnyttja sin fina teknik och snabbhet.

Petter Otfors är planens gigant och nu börja träningen bära frukt och han jobbar otroligt i båda riktningar. Jag trodde innerst inne inte att han skulle  ta ett sådant stort kliv som han gjort i år.

Idag vilade Krille Månsson, Morgan Westerlund, Martin Angänger, Gustav Andersson och Robin Dala. Jag tror att samtliga är i spel till nästa söndag då vi stegra motståndet ytterligare med Älmeboda/Linneryd på Jernvallen.

Imorgon Liverpool – Man U 2-0 målskyttar Sturridge och Lallana.