jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Sölvesborg GOIF 1-5 ( 1-4 )

Fint väder och en riktigt bra värdemätare väntade för Saxemara IF denna lördag. I ca 30 minuter spelade vi ett kompakt försvarsspel.

Matchen var riktigt jämn från start och det var ett bra tempo från båda håll där lagen försökte spela fotboll. Saxemara krymte hela tiden ytorna så SGIF försökte spela längre och där hade vi bra koll den första kvarten. Mogge hade flera bra lägen där han kom rättvänd men sköt utanför. Efter 25 minuter så serverar Mogge Ashmed som kommer fri och rullar snyggt in 1-0 till Saxemara.

Tre minuter efter så gör dom nästan ett identiskt mål till 1-1 på en snabb omställning. Sen får dom en straff till 1-2 och nu snurrar det i skallarna på oss. Jag tycker vi lägger matchen på 5 minuter där vi går bort oss fullständigt. Från att vara perfekta i 30 minuter så skiter vi bort det på fem. Sölvesborg ställer om snabbt och gör det bra. 1-4 står sig till halvtid och givetvis alldeles för stora siffror.

En relativt jämn halvlek där Sölvesborg visar att dom är snabba i djupet, så all heder till dom. Det räcker att vi tappar fokus i en kort stund och mot detta motstånd så straffar det sig direkt.

Den andra halvleken blir avslagen och båda lagen missar frilägen innan dom gör 1-5 och så slutar matchen. En konstig match där Sölvesborg vinner helt rättvist. Vi önskar dom all lycka och dom blir farliga.

Vill inte skylla på något egentligen men idag hade vi lite för många tongivande spelare borta för att riktigt kunna störa SGIF. Men så är det och jag hoppas verkligen att alla krya på sig till helgen som kommer då Hörviken kommer på besök.

Tycker Dala gör det bra idag som mittback, hans första match för året.

Laget idag”

Thorngren

Leo              Dala              Jonte                David

Tobbe            Simon                  Sankan             Sam

Mogge

Ashmed

Avb. Robban, Angeänger, JSK,

Jim Nilsson skadad

Petter Otfors skadad

Krille Månsson skadad

Honken sjuk

Andre Ekstrand sjuk

Oskar Björkqvist jobb

Tycker vi visar bra attityd och vi vinner andrabollar i ca 30 minuter, men det räcker inte. Vi måste höras mera och vi måste kunna styra varandra på ett bättre sätt. Vi måste få in vi mot dom och vi måste vara som djur för att lyckas. Kämpa spela med hjärta för kunskapen finns där. Finns en del som ha detta i sig, medans en del  måste höja sig. Nu är det tre matcher kvar och dom som vill ha en startplats måste börja visa det nu tycker jag.

Mycket att fundera och jobba på, men jag känner mig ganska så trygg ändå. Vi vet vad vi kan, så därför är jag inte orolig. Nu gör vi en bra vecka och lägger denna match åt sidan.