Saxemara IF – Sölvesborg GOIF 1-2 ( 1-1 )

Vi avslutar årets div 3 med en snöplig förlust i derbyt mot Sölvesborg. Ibland är det inte bara spelarna som gör en oduglig insats utan även en domare kan förstöra matcher. Idag var en sådan match och att han kan missa så pass solklara straffar finns inte. Tänker på när Mogge blir helt överkörd, men framförallt när Adnan skjuter förbi deras målvakt i min 86 och bollen går ju i mål om inte deras utespelare stoppar den med handen. Ställningen är då 1-1 och jaq vet att domaren såg allt.

Men allt ska inte skyllas på en dålig domare för vi har otroliga frilägen att avgöra matchen i ett tidigt skede.

Saxemara startar starkast och redan efter ca 10 minuter så gör Andre 1-0 och vi känns stabila rakt igenom. Sgif försöker ju hela tiden att rulla boll, men dom kom egentligen inte alls till sina målchanser som dom sökte. Adnan har ett friläge att utöka ledningen, men en av seriens jämnaste målvakt gör sig stor och räddar. SGIF tar över lite mer i den andra delen av halvleken och får 1-1 på en hörna och bollen går förbi samtliga blå. Helt jävla onödigt att direkt kunna sätta en hörna i mål.

1-1 i paus är rättvist spelmässigt, men hemmalaget har skapat dom farligaste chanserna.

Redan från start i den andra halvleken så är det hemmalaget och Andre som skapar nya frilägen, men målvakten räddar på något sjukt sätt. Mogge blir nedsprungen, men ingen åtgärd. Spelet är fram och tillbaka, men det är först i slutet som det hettar till ordentligt. Vi var tvungna att gå för seger och idag var vi värda alla tre pinnar. Minut 86 och Adnan kommer ren från kanten och skjuter förbi deras målvakt och bollen är på väg upp i nättaket när deras back räddar med handen och straff tror man det ska bli. Men inte denna gång heller. Ärligt så är det löjligt att missa det då han står fem meter ifrån. Jag stod 10 meter ifrån, men det kändes bara patetiskt och lite märkligt att han släppte grova saker hela matchen. På en kontring så gör dom 1-2 och att SGIF får med sig tre pinnar är lite konstigt.

Men gör vi inga mål så blir det så. SGIF är ett lag som alltid försöker spela fotboll och vi ses nästa år och även en träningsmatch lär det säkerligen blir.

Bäst i deras lag var såklart deras målvakt och hos oss Mogge samt Andre Ekstrand.

Vi har gjort en sjuk bra säsong och vi ska avsluta på bästa sett. Vi tackar Sölvesborg för en go match och önskar dom all lycka till i framtiden.

Dagens domare måste kunna ta en befogad kritik, precis som när spelare blir utvisade och avstängda så tycker jag att en domare ska kunna bli avstängd.

Tack för ordet.