Saxemara IF – Ronneby BK 1-2 ( 0-0 )

Mycket folk och en go stämning både innan och efter matchen och det var Ronneby BK som visade att dom har medvind än så länge. Efter en halvlek var så trodde jag att det skulle sluta kryss. Men ännu en tung förlust i slutet.

Däremot är jag besviken på vårt spel och det vi hade pratat om var som bortblåst. Vet inte om hemmalaget var nervösa, men framåt tycker jag det är ide fattigt. Ronneby var inte heller bra, men tyckte ändå dom var hetare på andrabollarna och Fagge har halvlekens bästa chans när han nickar mot stolpen och en grym räddning av Phille. Andre har med två bra chanser och Bullen är stabil som vanligt. Fördel bortalaget i den första halvleken tycker jag.

Mest kamp men en ganska så snäll match i mina ögon. Tycker domaren gör det bra ändå.

Vi får fan inte igång något spel och vi jobbar absolut inte som ett lag och vad tog pressen vägen egentligen. Mycket vi pratat om funkade inte och en del springer ihjäl sig och vissa vet inte hur dom ska beter sig.

Den andra halvleken börjar bättre för hemmalaget och vi ökar tempot lite samtidigt som vi vinner boll högre upp i plan. Det är ändå David Göransson som håller sig framme på en retur och gör lite oväntat 0-1 efter ett skott av Nisse tror jag. Saxemara försöker och försöker skapa något och det är först när vi får en frispark långt ut på plan som chansen kommer. En väl avvägd frispark av Simon Landberg letar sig in i krysset och rättvist 1-1 blir det. Efter det så maler vi på och får kommandot i matchen. Hemmalaget trycker på en del, men vid en rensning så går bollen till Bergström som får en tå på bollen och Phille kommer försent in och rött kort direkt.

Det ska visa sig att det blir avgörande då vi tappar kommandot av matchen vi skapade med fullt lag. Jag tror ändå att vi ska klara ett kryss i alla fall, men på övertid och lite snöpligt forcerar dom in 1-2 och så slutar matchen. Lyckliga röda spelare såklart och idag hade dom marginalerna på sin sida och hemmalaget har fått en katastrofal start på serien. Tre matcher nu och vi är absolut inte sämre än något av lagen vi mött, men vi måste få fart framåt tillsammans.

Vi tackar RBK för en go match och önskar dom all lycka i framtiden. Hoppas Tuben var nöjd med fikat innan match.

Tycker nog Jim Nilsson och Johan Leopold är bäst i blått och Comstedt bäst i rött.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Ifö Bromölla och nu måste vi samarbeta tillsammans och spela ut istället för att krångla till det hela tiden. Kommer vända till vår fördel och marginaler jämnar ut sig i en lång serie. Men sluta att vara hämmade och visa lite glädje i spelet för det är kul med fotboll. Det finns saker som är viktigare och släpp loss nu pojkar.