jens_gummesson

Saxemara IF – Rödeby AIF 5-2 (2-1)

Sega ben!

Tredje matchen på en vecka och styrke test i torsdag så var det riktigt tunga ben från i stort sett samtliga spelare.

Det är Rödeby AIF som öppnar klart bäst och vi är stilla stående och har alldelles för många felpass. Efter slarv i försvaret så gör bortalaget oxå rättvist 0-1 på en retur. Vi kommer upp lite mer i plan och när en del spelare ryter till så skärper vi till oss en aning. 1-1 kommer genom en bra passning från Jacob Gummesson som planens klart bästa spelare Jim Nilsson nickar in. Efter det så tycker jag ändå att bortalaget har mer boll och när Sam Johansson rycker sig loss och gör 2-1 för Saxemara så är det väl inte helt rättvist. Detta står sig till halvtid och nu byter vi in 4 nya spelare.

En halvlek där vi är effektiva men oj så många tunga ben och huvuden.

I den andra halvleken så skärper alla till sig och vi får tag i bollen lite mer och hittar ofta rätt med passningarna. Men det är bortalaget som gör 2-2 nästan direkt och även här så missar vi i markeringen. Strax efter så får Saxemara en frispark som Ola ganska lätt hitta Mini och 3-2 är ett faktum. En ganska så jämn match och sen kommer en omdiskuterad straff när Martin A går omkull och Ola sätter säkert 4-2. Rödeby krigar på som vanligt och lär hamna i topp i div 4 skulle jag tro och dom skapar en del chanser ofta genom deras snabbe forward. Men det är ändå hemmalaget som får sista ordet när Jim Nilsson gör 5-2 och så sluta denna trötta match från våran sida.

Tunga ben men idag var vi effektiva och att göra 5 mål på Rödeby är bra. Jag tycker att Jim är outstanding med sitt löpande åt båda håll. Simon agerar säkert i den andra halvleken och Ola gör sina poäng. Roligt oxå att se Hampus göra en riktig comeback och där har vi ett spar kapital. Jag lovar är han hel blir han årets spelare med sin tyngd, snabbhet och här har vi en power forward.

Nu går vi på gräs på måndag och nu kör vi 4 st pass kommande vecka och vilar från match. En klockren uppladdning i mina ö