jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Räppe 4-1 ( 1-0 )

Årets första hemmamatch slutade på bästa tänkbara sätt. Vi trycker tillbaka ett spelskickligt Räppe med otroliga 4-1 och lyckan är total. Ännu en gång visar vi varandra en lojalitet och en beslutsamhet som får motståndarna att tappa hakan. Det är en fröjd att se hur starka vi är ju längre matchen lider.

Redan efter 20 sekunder så får Räppe en indirekt frispark nära mål och det är Petter Otfors som tar en boll för laget på snoken. Tre minuter senare så håller sig planens gigant framme Johan Leopold och nickar lite turligt in 1-0. Högt tempo och det var Räppe som visade upp en fin fotboll i inledningen. Båda lagen skapar lite chanser, men det är Räppe som tar över mer och mer av halvleken och vi får vara glada att vi har 1-0 i paus. Jag tycker ändå att vi står upp bra mot ett duktigt Räppe.

Vi vet att vi är starka i den andra halvleken och att vi alltid kommer till avslut. I minut 55 så förändras matchen när Räppe får en man utvisad. En minut senare så serverar Mogge snyggt Adnan som säkert rullar in sitt friläge med vänstern. Sjukt skönt och det speglade inte matchen riktigt. Efter det så måste Räppe flyttar upp och då är vi duktiga att hitta ytor. Thorngren gör en viktig räddning vi 2-0 och idag felade inte en enda spelare. Sen håller Saxemara i stort sett bara matchen under kontroll. 3-0 kommer på en säker straff av Morgan och matchen känns spikad. 3-1 i minut 87 och klart det kändes onödigt. Minut 88 så leker Mogge och Ashmed fotboll och det är Mogge som snyggt pangar in 4-1 med sin vänster.

Så slutar matchen och trots en stor seger så kändes Räppe en klass bättre än Rydaholm. Saxemara fortsätter att övertyga med sin moral och inställning. Inte en jävel som viker sig och samtliga tar jobbet för varandra. En fröjd att se såklart och ärligt det finns inte ett enda lag som slår oss på inställning eller kondition.

En lagseger och alla gör ett sjukt bra jobb, men idag var Jim Nilsson och Ashmed Amca riktigt bra medans Johan Leopold var outstanding.

Nästa lördag väntar ännu en tuff match ute på Hejan. Då kommer Älmhult på besök, men det är en senare fråga att lösa. Nu är vi värda en trevlig och skön helg.