Saxemara IF – Kalmar AIK 0-0

Detta var en match vi bara skulle vinna och det borde vi gjort. Ärligt så har inte Kalmar ett enda skott på mål och vi måste slå lag som Kalmar hemma. Annars lovar jag att vi får kriga neråt hela året. Inga konstigheter alls bakåt och vi känns oftast stabila i försvaret.

Jag tycker att vi startar aggressivt över hela planen och Kalmar får det svårt. Calle känns oerhört taggad och kommer helt ren efter ca 10 minuter men målvakten gör en bra parad. Tyvärr får vi inga enkla mål i år och det känns jobbigt. Tycker ändå att det är hemmalaget som för matchen, men vi har det förbaskat svårt att komma till avslut. Simon och Daniel har total koll på mitten och spelar sansat.

Kalmar har ett bra skott över och dom har en del luriga spelare framåt. Mest kamp och två lag med ångest och det var krampaktigt från båda håll. 0-0 och fördel hemmalaget i paus. En god korv senare och dags för lite action tänkte man.

Kalmar jämnar ut spelet en aning, men det är ändå Sadat som får ett bra läge direkt när han skjuter i ribban. Saxemara börjar ta över mer och mer, men ändå svårt att skapa chanser. Jim Nilsson är Saxemaras bästa spelare just nu och den löpstarkaste i laget. På tre minuter kommer han runt på kanten ett par gånger och visst fastnar bollen på en försvarare, men första gången har Kalmar 6 man i boxen och vi Ashmed. Andra gången har Kalmar sju man och vi Petter och Sadat. Minimal chans att vi ska kunna göra mål även om bollarna kommit fram.

Vi måste börjar löpa offensivt och få fram folk i boxen. Hemåt löper alla och tar jobbet, det är viktigt såklart men vi måste börja våga vinna matcher och litar på varandra. Ärligt vi är ett klart bättre lag än Kalmar och ska givetvis vinna idag, men vi måste börja använda fantasin och vara lite kreativa framåt. Fan dribbla en spelare eller skjut eller väggpass, det är ingen som skäller om vi missar. Jobbet bakåt är samtliga lojala och det ska ni vara stolta över, finns inget att gnälla över.

Ashmed har med ett sjukt bra läge men målvakten gör en bra räddning och matchen slutar 0-0. Jag tycker domaren var den bästa för året och tillät ett ganska så hårt spel, det gillar vi.

Alla sliter och försöker såklart, det ska ni ha en eloge för. Men vi måste våga vinna matcher och då gäller det att ibland chansar lite framåt. Ta en extra löpning, tror på att man ska få bollen. Gör man det så får man ett försvar ur balans.

Jim, Sam, Danne bäst idag och vi tackar även Kalmar för en go match i värmen.