jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Hörviken IF 0-1 ( 0-0 )

Som vanligt mot Hörviken så väntade ett fysiskt spel och så blev fallet. Ett bra lag som med all säkerhet vinner div 4 2016.

En helt ny backlinje väntade för Saxemara och det är ju inte alls optimalt att vi måste byta varje jävla match. Jim ner på högerback och Sam ner på vänsterback samt Leo in som mittback. Nu gjorde dom det riktigt bra.

Matchen är extremt jämn från start och inget av lagen ville vika ner sig. Tycker Hörviken var det mest fysiska laget vi mött i år och jag tycker att Simon Sjöblom är riktigt stabil. Men för första gången i år så tuggade vi och vi vann även andrabollar stora delar av halvleken. Jag tycker att försvaret är klockrena i sitt agerande och jag tycker att vi står upp bra i huvudspelet med.

Simon Landberg har den bästa chansen för oss och Sjöblom för Hörviken. Inga jättechanser från något håll, men jag tycker inte att vi skapar tillräckligt mycket målchanser. Hörviken lyckades spela igenom oss vid ett par tillfällen och då blev det farligt. 0-0 kändes rättvist i paus.

I den andra halvleken tycker jag att vi för spelet från start, men vi tappar spelet lite när Petter Otfors blir utvisad. Hörviken visar att dom är starka på fasta och efter en hörna så nickar dom in 0-1 och så slutar matchen. Båda lagen har chanser att göra mål i andra halvleken då matchen öppnar sig och båda lagen blir långa.

Tråkigt att Leopold blev skadad och vet ej hur länge han blir borta.

Positivt är att många spelare kan spela på flera platser och att vi visar mer attityd i närkamperna. Kan säga att ett mer fysiskt lag än Hörviken kommer vi inte att möta i div 3. Däremot blir det mer krig än förra året i många matcher.

Negativt är att vi saknar 4-5 man varje jävla match och få ändra om hela tiden. Sen tycker jag att vi tog helt slut den sista kvarten och många orkade inte ta jobbet. Det gör mig orolig och förbannad.

Sam Johansson är klart bäst idag samt Jim Nillson och Leopold som alltid gör sitt jobb. Tycker även att Björn styrde laget på ett bra sätt.

En nyttig match för oss när det gäller det fysiska spelet där vi stod upp helt ok. Personligen vill jag att vi släpper bollen i tid på offensiv halva. Helvete vad vi tappar bollen på farliga platser. Måste bli snabbare i huvudet och spela lite lättare ibland.

Som vanligt blev det tufft mot Hörviken och matchen var jämn men 0-1 känns ändå rättvist tycker jag.

Nästa match är mot Älmeboda/Linneryd och dom är en klass bättre än Hörviken.