jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Glömminge 4-2 ( 2-1 )

En viktig match i mina ögon och vi vinner klart rättvist med 4-2.

Skulle vi hitta tillbaka till vinnarspåret direkt eller skulle vi komma in i en negativ spiral. Svaret blev en urladdning från start. Det är Saxemara som verkligen startar bäst och Mogge är igenom efter 30 sekunder. Glömminge är stora och starka och försöker hela tiden att hitta sina yttrar. Men hemmalaget känns starkare och bättre redan från start idag. Ashmed och Adnan hotar hela tiden och skaffar sig bra lägen utan resultat.

Minut 29 blir det andra förutsättningar då bortalagets Viktor Olofsson river ner Mogge och straff samt utvisning. 1-0 genom Mogge och nu trodde man det skulle gå av sig självt. Men Glömminge ville annat och på hörna forcerar dom in 1-1. Helt sjukt onödigt och slarv i mina ögon. Matchen jämnar ut sig lite och trots att vi skapar sjukt mycket så är det Adnan som på egen hand skjuter ett snyggt skott från långt håll och 2-1 är ett faktum.

Vi har bra kombinationer och det som saknades var bara målen. All heder till Glömminge som verkligen gav allt. 2-1 står sig till paus och det var ärligt i underkant.

Saxemara startar bäst i den andra och Adnan kommer fri men deras målvakt räddar. I minut 60 så driver Andre fram bollen och spelar snyggt fram Ashmed som rundar målvakten och gör 3-1. Där tror man att spiken är slagen och jag kan säga att vi har många chanser att göra 4-1 på. Glömminge får en frispark och på något sätt så dimper bollen ner till dom och 3-2 står det på tavlan. Frustrerad blir man att vi bjuder in dom till match istället för att avgöra i tid.

4-2 skruvar dagens bästa spelare in Adnan Spahilja och så slutar denna match. Vi tackar Glömminge för deras slit och önskar dom all lycka till.

Saxemara ångar på och denna seger var viktigare än många tror. Nu kan vi åka till svåra Ljungby utan någon som helst press och det känns bra. Alla var stabila idag och dom som fick chansen tog den. Babic stabil i målet, Robban klockren som mittback och Dahla gör det kanon på mitten.

Jobbigt att inte få in bollen, men vänder man på det så är det otroligt skönt att vi kan skapa så pass mycket som vi gör. Visst dom får en man utvisad och det gör sitt såklart, men tror inte det spelat någon roll idag.

Bäst idag var Adnan Spahilja tillsammans med Jim Nilsson.

Nu leder vi div tre men vi är ödmjuka och tar en match i taget.