jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Älmhult IF 4-2 ( 2-0 )

En tyst minut inleddes när vi hedrade kungen Willy Gummesson och det var givetvis många tankar och känslor för många.

Det verkade som om att samtliga spelare ville hjälpa till att hedra Willy för så bra som Saxemara var i första halvlek har jag inte sett dom i år. Bra rörelser och ett fantastiskt passningsspel från samtliga aktörer på planen. Vi tog verkligen tag i matchen från start och förutom bra hörnor så hade inte Älmhult en chans ärligt. Men men det gäller att göra mål och trots att vi skapade en hel del chanser så fick vi inte in bollen.

Efter 25 minuters spel så får Mogge en genomskärare och rundar snyggt målvakten och 1-0 är verkligen rättvist. Vi trummar på och i minut 32 så kommer dagens bästa spelare Jim Nilsson och rullar snyggt in 2-0 vilket står sig till halvtid. Detta var en halvlek där Saxemara var det klart bättre laget och vi tillät inte Älmhult något alls av värde. Vi borde spikat matchen redan till paus.

Direkt i den andra så får Mogge ett bra läge, men deras målvakt gör en bra räddning. Sen händer det som får matchen att byta skepnad. På ett bra långskott så gör Älmhult 2-1 och nu är det match igen. Vi blir precis som i dom andra matcherna stillastående och vi tillät Älmhult att vinna varje andraboll. Bortalaget tar över matchen helt och vårt spel är som bortblåst. 2-2 kommer på en frispark och nu är jag förbannad. Ska vi verkligen skänka bort matchen och tankarna far igenom skallen.

Älmhult går för seger och har en jättechans innan nästa sekvens lir avgjörande. Mogge är på väg igenom när deras spelare drar honom och följden blir varning och utvisning. Ashmed utgår skadad och in kommer Robban Svensson och som vanligt så gör han viktiga mål för oss. På en bra passning av Mogge så löper han förbi sin markering och lägger snyggt in 3-2. Älmhult flyttar upp sista tre minuterna och på en kontring så rullar allas vår Tobbe Bertilsson in slutresultatet 4-2.

En rättvis seger och vi känns starka och harmoniska rakt igenom. En rolig start såklart och som jag sagt hela tiden, lojalitet och ödmjukhet gör att vi vinner matcher.

Alla är bra i den första halvleken, medans vi är lite nytiga under ca 25 minuter i den andra. vi vinner tillsammans som ett lag och jag tycker tränarna har fått ihop det på ett bra sätt.

Bäst idag var Jim Nilsson, Adnan Spahilja och Sam Johansson.

Nu tar vi helg som serieledare och tack till alla som bidrog att hedra Willy Gummesson med en seger.