jens_gummesson_blogg

Saxemara IF – Älmeboda/Linneryd 1-3 ( 1-1 )

Ett genrep mot seriefavoriten Älmeboda/Linneryd stod på schemat och trots förlust så stod vi upp bra tyckte jag.

En jämn inledning på en fin plan och jag tyckte att det var hemmalaget som kändes piggast i inledningen. Efter ca en kvart så kommer Mogge rättvänd och avlossar en missil ribba in och 1-0 var ett faktum. Tyvärr är vi inte alls på tårna och 1-1 gör Ladvim direkt efter när han kommer helt fri. Älmeboda äger lite mer boll, men skapar inga bra lägen. Ganska tuff match från båda håll och det märktes att det var ett genrep.

En genomskärare gör att Jim Nilsson river ner deras forward och straff  var det som gällde. Straffen slår dom i stolpen. Jag tycker att vi visar inställning och känns tuffa i närkamperna. Däremot slarvar vi otroligt i spelet på marken. Vet att planerna är ojämna, men det är lika för dom andra. Jag tyckte bortalaget var mer bekväma med bollen än oss. 1-1 står sig till halvtid och det kändes rättvist.

I den andra halvleken öppnar sig spelet en del och jag tycker att Adnan och Andre känns farliga. Däremot saknar vi fantasi i sista delen av planen. Måste vara lite mer väggpass för att komma igenom. 1-2 kommer på ett inlägg och det är ladvim som nickar in den. Andre har två bra chanser att kvittera och när dom får sin andra straff så känns 1-3 som spiken. Älmeboda kändes bollskickliga och med snabba yttrar och tunge Ladvim längst fram så blir dom farliga i div 3.

Saxemara har en del att slipa på i veckan och det kommer vi att göra med. Tycker verkligen inte att vi ligger långt efter Älmeboda i denna match. Tycker däremot att dom vinner rättvist.

Petter Otfors och Ashmed Amca bäst i ett bra Saxemara IF. Vi har visat i dom två sista matcherna att vi är på gång. Vi är inte roliga att möta och det älskar jag.

Lite mer beslutsamma i allt vi gör och lite mer fantasi i det offensiva spelet så blir vi farliga mot alla lag.

Vi tackar Älmeboda/Linneryd för en bra match och vi tackar även Listerby IK för en kanon plan.

Hårt jobb i veckan gäller och jag vet att vi kommer väl förberedda till nästa helg.