jens_gummesson

Ronneby BK – Saxemara IF 1-3 ( 0-0 )

Tråkigt väder men en hel del folk kom för att titta på måste matchen mellan Ronneby BK och Saxemara IF där Sifarna visade mest hjärta och kunde vinna med 1-3.

Det är detta jag menar, man vinner matcher med hjärta och inställning samt att vi ha Mogge som gör otroligt viktiga mål för de blå.

Matchen var jämn i ca 10 minuter och lite avvaktande från båda sidor. Efter det så tar hemmalaget över mer och mer samtidigt som de blå sjunker lite för lågt ner i plan. Vi fick inte tag i mitten riktigt som jag önskade samtidigt som hemmalaget styrde spelet på ett bra sätt. Det var också Ronneby som skapade mer och mer ju längre halvleken gick och det var Hellblad som hade ett par farliga nickar.

Det låg ett mål i luften för de röde och dennamatch påminde otroligt mycket om vår träningsmatch i vintras. Jag tycker att hemmalaget är starkare och lite snabbare än oss i den första halvleken och jag är nöjd med att vi har lika i pausen.

Den andra hinner knapptstarta förrän Hellblad snyggt och rutinerat gör 1-0 rättvist och nu var Owe och Tyrone jämte mig riktigt glada. Trevliga personer och som vanligt kaffe till Jens i deras klubbstuga. Efter det så flyttar Sifarna upp ett snäpp och nu kommer ytterbackarna upp mer i plan samtidigt som innermittfältet börjar ta för sig mera. 1-1 blir en kalldusch för hemmalaget och startskottet för oss, så var det synligt. Dom blir avvaktande samtidigt som vi får skinn på näsan.

Nu är det bortalaget som har bollen och vi känns starkare ju längre matchen går och det vet vi om. 1-2 kommer genom Petter Otfors och det var hans första mål för i år och nu hade vi tagit över matchen. Krille och Oskar får verkligen kriga i slutet när dom försöker lyfta lite längre till starke Jacob. När sen Mogge gör årets mål på Brunnsvallen till 1-3 med en sjuk lobb från ca 40 meter ja då är matchen över.

1-3 slutar matchen och denna seger var otroligt viktig för framtiden. Vi har en halvlek var men idag visade Saxemara störst hjärta.

Trist väder och ingen bländande fotboll, men jag tycker att det var en ganska så snäll match och det var först i slutet som det hettade till. Vi tackar Petter och Ronneby BK för en trevlig tillställning samtidigt som vi inte behöver be om ursäkt för segern. En match varar i 90 minuter och dom sista 20 är vi som bäst.

Alla krigar och visar inställning idag men jag tycker att Krille och Oskar är ordentliga i sitt spel idag. Mogge är som han är och Per samt Martin visar inställning med sitt snack. Men det var en lagseger och slår vi Hörviken på fredag så är vi med i racet igen.