jens_gummesson

Mörrum GOIS – Saxemara IF 1-0 ( 0-0 )

Ja vad ska man skriva idag. Först och främst måste alla inblandade i dagens match ta sitt ansvar redan till måndagens träning. Jag skiter att vi tappar till täten för efter denna insats så är vi på ruta ett och det ska vi ändra på till tisdagens match. Det läskigaste är att jag drömde inatt att vi skulle förlora med 1-0.

Fint väder och årets finaste matta gjorde att jag körde ner till Mörrum tidigt idag och jag tyckte det såg koncentrerat ut på uppvärmningen. Vi visste att vi skulle få möta ett lag med 9 man hemma och att det skulle bli ett gnuggande för att komma igenom.

Så blev det också där saxemara är det bollförande laget, men det är ändå Mörrum som får de farligaste chanserna och David i mål höll ställningen med ett par otroliga benparader. Efter ca 25 minuter så står deras backlinje och kippar efter andan men vi sätter tyvärr inte press på deras svaga kort samtidigt som hemmalaget gör det bra, Dom försöker rulla boll och var dom trängda så slog dom en långboll. En ganska jämn halvlekk där Mörrum har dom farligaste chanserna. Tre gånger fick Honken bollen på 45 minuter och tre gånger tog han sig förbi. Annars så var vi ängsliga vid deras straffomräde och som sagt jag tyckte Mörrum gjorde det fantastiskt bra.

Vi hade kraftig motvind i den första halvleken och eftersom vi inte alls var bra idag så var jag nöjd med 0-0 i pausen. Jag trodde ärligt att vi skulle springa sönder dom i den andra men vi körde fast och Mörrum tar ledningen snabbt på en hörna där Thorngren blir knuffad när han ska plocka bollen men domaren släppte och dom gjorde 1-0. Jag tyckte vi spelade helt fel i långa stunder idag och vi utnyttjade inte alls deras svagheter. Dom var så synliga och jag begriper inte att vi inte använde kanterna mer när vi körde fast i mitten. I den andra halvleken  slet Mörrum som djur och vann betydligt mera andrabollar än oss och vinner man inga andrabollar så får man inget tryck varken bakåt eller framåt.

Vi har två frilägen där deras målvakt räddar och även hemmalaget hade ett friläge när vi tryckte på för en kvittering. I den 95 minuten så kommer Ashmed helt fri och att domaren eller linjemannen väljer att  inte blåsa känns riktigt konstigt men det är en makt dom har och där kan vi bara konstatera att dom har en makt som vi inte kan påverka. Men visst ett kryss hade kanske varit rättvist, men ändå inte helt fel att Mörrum vinner för dom lurade oss i fällan och vi kom ner i deras tempo samtidigt så tyckte jag att dom försökte spela en fin fotboll och deras inställning var överlägsen vår idag.

Vi grattar Mörrum idag och trots förlust så var det roligt att komma tillbaka till Laxvallen för det var många år sen jag var där.

Om man ska hitta någon idag så var väl David i mål bra samtidigt så är Honken hetast just nu, men tyvärr fick han inget att jobba med. Han hade sådana ytor i den andra halvleken att det kändes konstigt.

Som sagt jag hade velat skriva att allt är positivt, men ibland kan det vara nyttigt att gå på en mina. Nu har vi Nättraby på tisdag och enligt många så har dom varit bra. Men det har vi med och det är lite kusligt att vi kan spela bländande i ena stunden och vinna med 9-1 och sen tar det tvärstopp i allt dvs fantasi, inställning och ta jobbet och löpningar för sin kompis bredvid.

Idag spelade vi inte som ett lag, men det måste vi glömma direkt och komma igen snabbt.