Lyckå FF – Saxemara IF 2-6 ( 2-1 )

En viktigt seger för Saxemara IF även att det tog ca 60 minuter innan spelarna fattade att det var match idag. Vi smyger med som fisken i vattnet och även att topp två börjar darra så har vi inte det i egna händer. Men ändå roligt att sätta lite press även att dom givetvis inte kan tappa 7 pinnar. Det hade ju varit pinsamt.

Ja vad ska man säga om denna inledningen av dagens match, jo katastrofalt dåligt i mina ögon. Alltså i slutet av en serie så är det fan värre att möta ett lag som krigar där nere än uppe, det måste vi ha i åtanke. Lyckå skapade direkt ett friläge och snabbt så gör Lambrant 1-0. Efter det så får dom ett nytt friläge, men han chippar i  inne stolpen och vi har enbart tur. Efter det så tar vi tag lite i matchen och det är planens bästa spelare idag Martin Angeänger som gör 1-1 och nu kändes det lite som att vi var på gång.

Men Lyckå rullar på bra och när vi sen tar för lång tid på oss i försvaret så gör dom rättvist 2-1 genom Mattias. Detta står sig till halvtid och Saxemara är under isen. Vår första halvlek idag är sämre än dom andra första halvlekarna som vi spelat på slutet. Ärligt kan någon svara på varför i helvete inte vi skärper oss från start. Detta är ju något vi måste prata om i veckan.

Alla visste vad som krävdes i halvtid och vi lovade varandra en radikal förändring av matchen. Vi visste också att hemmalaget skulle tröttna på slutet.

2-2 kommer snabbt av duktige Angeänger på ett friläge och nu tog vi verkligen tag i matchen. Efter det så har vi ett par straff situationer och där kunde nog domaren har blåst. Men vid en situation av dessa så snappar Honken upp bollen och lägger kallt in 2-3 och nu var det bara ett lag på planen. Men på något sätt så har Lyckå mest rutin i hela serien och dom försökte verkligen att spela sig igenom, men dom orkade helt enkelt inte att störa oss. 2-4 kommer genom Mogge och det var spiken. Även 2-5 gör Mogge och när sen slitvargen Simon Södergren skjuter ett skott rakt upp i krysset till 2-6 då är det spelat 90 minuter och vi vinner rättvist sett till hela matchen.

Precis som sist en svag halvlek och en stark samt att vi bjuder på mål även denna match. Men men nu är det poäng som gäller och idag tog vi in några pinnar och jag vet att vi är det lag i serien som har varit i denna situation ett flertal gånger och vi trivs ganska så bra med att ligga och jaga topp två.

Vi har precis allt att vinna och all press ligger ju på klara Hällaryd och Hörviken.

Bäst idag var Martin Angeänger och jag hoppas det lossnar för han ordentligt nu i dom sista omgångarna.

Med andra ord så går vi in i en ny vecka med en positiv anda och till helgen är det Mörrum som väntar och där har vi en revanch att kräva.

Enkelt att beskriva matchen idag och vi är bedrövliga i första och sen visar vi moral och vi fortsätter att skapa chanser och vi gör ganska så många mål, det ska vi ta med oss.