Inför Saxemara IF – Ronneby BK

Ett nytt derby väntar och som vanligt så måste poängen rulla in för de blå. Vi behöver vinna samtidigt som Ronneby BK känns klara för nästa säsong och jag tycker att vi bör vara mer hungriga inför lördagens match.

Ronneby kryssade sist mot Hällaryd 1-1 och har gjort det bra i höst även att spelet inte såg jätte bra ut mot Hällaryd. Som vanligt så kommer dom att sälja sig dyrt och det brukar bli riktigt jämna matcher oss i mellan.

Saxemara IF kanske gjorde sin bästa match för året mot Nättraby 0-0 där vi skulle ha vunnit ganska så stort sett till chanser. Jag hoppas att vi kan ta med oss spelet till helgens match.

När det gäller truppen så finns det lite frågetecken på några spelare samtidigt som formstarke Martin Angeänger är avstängd och Krille Månsson skall bli pappa i vilken sekund som helst. Ashmed Allkarta är tillbaka i truppen och dom som får chansen har en gyllene chans att få visa upp sig. En sådan här match så ska det inte spela allt för stor roll att någon saknas, för nu gäller det att vara mentalt förberedd.

Som sagt vi bör, måste och skall ha en inställning som är större än Ronnebys och det måste vi klara av att visa på lördag för att ha någon som helst chans att komma topp två.

Håll ett extra öga på Sam Johansson, en teknisk och löpstark ytterback som är uppvuxen på Hejan.

Samt håll ett öga på Håkan Hellis Hellblad, en veteran som alltid höjer sig mot oss tyvärr.

Skribent Jens Gummesson