Inför Saxemara IF – Listerby IK

Ännu ett stort derby väntar och än så länge är vi obesegrade både mot Ronneby och dagens motståndare Listerby IK. Men idag kommer det att bli ett krig på Hejan och det är faktiskt ett toppmöte i årets div 4. Vi möter ett Listerby som har gjort det riktigt bra i årets serie och vi är fullt inställda på en tuff match.

Däremot så är inte Saxemara IF riktigt nöjda med att ligga trea i serien och vi måste gå för seger i varje match för att inte tappa mark till topp två. När det gäller Listerby så vet jag att dom är nöjda med sin fjärdeplats, men att dom vill sätta krokben för de blå.

Jag tror på en jämn match och vi vet att Listerby kommer att sälja sig dyrt. Men nu är vi på vår hemmaplan och personligen så tycker jag att vi är ett bättre lag och givetvis så går vi för seger. Men ett derby är ett derby och mycket kan hända. Spelar vi med hjärta och hjärna så vet jag att vi vinner, men tullar vi på saker och ting då blir det jobbigt.

Listerby kommer från en förlust mot Hällaryd och Sifarna slog Rödeby borta.

När det gäller truppen så är det endast Petter Otfors som saknas pga avstängning.

Värt att hålla koll på Jim Nilsson i LIK och Mogge Westerlund i SIF.

Skribent Jens Gummesson.