Inför Saxemara IF – Kalmar AIK

På lördag kl 15.00 smäller det ute på Hejan när anrika Kalmar AIK kommer på besök.

Det är inte första gången jag bevittnar ett kval för Saxemara IF och jag vet vad som gäller. Det gäller att inte förlora några matcher för då blir det tungt. Sen är det oftast dom som har den bästa truppen för dagen och att vara skonade för skador och sjukdomar nu på hösten, samt lite tur förstås. Vi går in i detta kval med 14 raka matcher utan förlust och vi är starka hemma.

När det gäller Kalmar AIK så vad jag förstår så har dom blandat och gett i årets div 3 och slagit topplagen, men samtidigt förlorat mot bottenlagen. Men ett div 3 lag går alltid in i ett kval som favoriter, så är det faktiskt.

När det gäller truppen hos oss så är vi skadefria, men det härjar lite sjukdomar. Jag tror på en trupp som verkligen kan överraska i ett kval och det är nog första gången vi kan gå in i turneringen utan några som helst förväntningar. Vi har kommit som en raket på slutet och vi tog kvalet i sista matchen. Därför hoppas jag att vi vågar spela ut och att vinna matcher.

I ett kval måste man våga vinna utan att blotta sig bakåt. Den som gör det över tre matcher, dom vinner kvalet.

Lycka till!

Skribent Jens Gummesson