jens_gummesson_blogg

Hur lyckades vi egentligen år 2015!

Vi hade åkt ur div tre, spelare efter spelare lämnade föreningen och jag ska ärligt säga att det såg mörkt ut. Men Wedeborg och Patrik hade hunger i blicken och det kändes ändå som att vi fick ihop en trupp att komma på övre halvan. Timmie drog till Hoby, Herman Hällaryd, Jacco Mjällby och Adnan till RBK. Albin till Husqvarna och Borg, Jim , Hampus till LIK. Klas studier och Mini flyttade. Fimpen fick jobb och David G la skorna på hyllan. Även Ola O sa hej då till spel. Ja listan kändes lång.

In kom spelare från närområdet som Sankan, Honken och Dala från KSK. Petter och Tobbe från Hallabro, samt bröderna Ashmed från dom röde. Gustav hjälpte till när Krille var skadad och Oscar kom från Backaryd. Mogge fick vi i present och det första David Thorngren sa var att han kommer att göra minst 25 mål i div 4. Vi satte som målsättning att komma topp två och det var alla överens om. Jag älskar utmaningar, men jag visste att Hörviken och Jämjö skulle gå som tåget eller jag trodde på dessa två. Därför höll jag en låg profil när många sa att vi var favoriter. Jag tänkte vad fan pratar dom om, vi har tappat ett helt lag. Det var ganska bra spelare med som slutade.

Men men Jens Wederborg körde på metodiskt och bra och vi gjorde ganska så bra resultat i träningsmatcherna och när vi mötte div tre lagen så var vi bra. Mogge bröt armen efter 30 minuter i den första träningsmatchen och missade resten innan serien startade. Vi hade ändå fått in vinnare i Petter och Oscar samt att Allkarta såg pigg ut. Angeänger hade opererat Axeln och Honken, Tobbe, Sankan samt Dala visste vi behövde tid att anpassa sig. Ashmed kändes inte heller jätte pigg ut i inledningen. David E, Jsk och Krille samt Pelle Karlsson visste vi var lojala mot föreningen och Simon samt Thorngren ser alltid pigga ut och likaså Sam.

Ja inte nog med det utan ett par veckor innan serien startar så samlar Wedeborg samtliga i omklädningsrummet och berättar att jag har fått ett proffs kontrakt och jag åker i början av serien. Tungt såklart, men vi har aldrig stoppat någon som vill högre upp och det var bara att önska honom all lycka. Men han och Patrik la grunden och alla var i matchform när serien startade och vi visste att vi skulle vara starka och att vi skulle klara av en jobbig höst.

Serien startar med en förlust hemma mot SAIK och fan tänkte jag. Nu skulle vi till Hällaryd och sen hade vi Jämjö direkt efter. Jag skrev på min blogg i den andra omgången efter vinsten mot Hällaryd där JSK avgör att båda vi kommer att hamna på pallen. Efter omgång 5 så lämnade Jens Wedeborg oss och in kom David Gummesson och han delade ansvaret med Patrik till en början. Vi gick ganska så bra i serien, men det gjorde även Hörviken och Hällaryd med. Gapet växte hela tiden och framförallt Hörviken kändes sjukt bra.

Vändningen av allt tycker jag inte att själva spelet är, utan det är all kärlek till varandra som vi har byggt upp under hela året. Vi började mer och mer jobba som ett lag samtidigt som man måste nämna Mogge Westerlund som gjorde grymt viktiga mål för oss. När vi spelar ut Hörviken hemma så visar vi att vi kan spela bra fotboll. Vi började nu att bygga på vår långa svit utan förlust och vi kände att detta kan gå hela vägen. Men vi kryssade mot LIK och Nättraby och nu kändes hoppet ute om jag ska vara helt ärlig. Hörviken tappade Simon och Leandersson till Mjällby och det blev deras ras. Nu var det Hällaryd som tog över tåget och nu var det bara att hänga på.

Hörviken borta blev signalen vi väntade på och nu visste vi att kvalet var klart. Starkt jobbat av samtliga i föreningen och vi såg det som en bonus att få kvala. David Gummesson hade tagit över som chefstränare och införde ett rakare spel och vi skapade en hel del chanser i varje match. Det ska sägas att Robban Svensson och Jonte Carlsson kom under uppehållet och även det var en stark bidragande orsak att vi orkade gå hela vägen till ett kval.

KVALET visste vi skulle bli tufft och vi började hemma mot div tre laget Kalmar AIK. Grejen är att Samtliga spelare hade prickat in sin form topp och jag tycker att det märktes mest på Per Karlsson och Ashmed Amca i kvalet. Vinst med 3-2 och vi är det klart bästa laget i denna match. David Thorngren kändes riktigt bra under hela året och det är mycket tack vare Babic som har drillat honom hårt och metodiskt. Vi började bakifrån stabilt och hela laget följde efter. Nu kände vi att vi var med i matchen.

Stockaryd borta blev en helt överlägsen seger med 0-4 och nu kändes det så jävla bra. Hela laget springer sönder stackars Stockaryd och det kan inte vara roligt att vara ytterback mot Honken eller Martin. Vi kändes stabila i förvaret och vi visste att vi hade dom bästa ytterbackarna i vårt lag. Petter och Simon har gjort ett sjukt gris jobb i varje match och jag är så jävla tacksam.

Finalen blev Hörby borta och vinst kändes bäst även om ett kryss hade räckt. Vi ligger under, men sen visar varenda spelare och ledare att märket på tröjan är det viktigaste för oss. Vi vinner med 1-3 och lyckan är total.

Mycket jag skulle vilja lyfta fram såklart. Men alla ledare med Simon, Runsten, Stefan, Patrik och Babic gör ett underbart jobb. Måste ändå nämna David Gummesson som får chansen att leda Saxemara IF och han tar verkligen chansen med och gör ett sjukt bra jobb.

Spelare från bänken har gjort sina matcher och i varje match har dom varit ett bra stöd för dom andra utan att gnälla och det är en viktig nyckel för att laget ska dra åt samma håll. Krille,Jonte och Oscar var helt suveräna vem av dom som än spelade. Robban gjorde viktiga mål och spetsade till truppen ytterligare.

Fotbollssektionen har dragit sitt till stacken och styrelsen med givetvis. Men det viktigaste i mina ögon är ändå alla dom som följer er i vått och tort. Supportrar eller eldsjälar kallas vi och vi gör allt för att få se er spela och framförallt att ni ska mår bra och ha dom bästa förutsättningar varje år.

Nu är det div 3 som gäller och det ser bättre ut än på mycket länge. En ny spännande tränare i Magnus Karlsson från FKK och David Gummesson blir hans högra hand som andra tränare. Alla Träningsmatcher klara och bra matcher med. Inga spelare som har lämnat, men fan så många som vill in. Men vår trupp är prio ett.

Nu vilar vi till den 18/11 sen är det upptacksmöte.