Hällaryd IF – Saxemara IF 2-2 ( 1-2 )

Derby matcher är nog inte vår melodi helt enkelt. Det var längesen jag såg så många spelare i Saxemara IF som underpresterar samtidigt och vi ska vara jävligt nöjda med en pinne ikväll.

Jag ska vara helt ärlig och jag har varit i stort sätt positiv hela året, men idag var det så att jag skämdes långa stunder i den andra halvleken. Vi har ett bolltempo som inte håller i div fyra, närkampsspelet fanns inte alls och jag tror ärligt inte vi hade tre pass på marken till varandra. Idag spelar vi inte som ett lag, utan en och en mot ett Hällaryd som krigar som ett lag tillsammans.

Dom första 10 minuterna spelar vi ut Hällaryd och deras målvakt gör ett par otroliga räddningar. Efter det så jämnar spelet ut sig och Jimmy Svensson får ett friläge som han snyggt rullar in och 1-0 är ett faktum. Spelet är inte alls bra och jag vet ärligt inte varför vi inte kan bjuda publiken på en underhållande match. 1-1 Skjuter Mogge på ett snyggt volleyskott och direkt efter så nickar Andre snyggt ner bollen till Mogge som enkelt lägger in 1-2 vilket står sig till halvtid.

Inget bra spel från något lag. men jag tycker ändå det känns relativt säkert i pausen.

En jämn start på andra, men man märker att Hällaryd vinner mer och mer ytor samt dom äger oss i närkamperna. Hörberg och Anton hotar hela tiden och ett mål hänger i luften. Sen skiter jag fullständigt i att bollen är i rullning när dom slår frisparken, för vi står och sover när 89 an skjuter in 2-2. Det var rättvist och nu får Hällaryd luft under vingarna och vann i stort sett allt. Dom har oxå lägen att avgöra sent när 90 skjuter i innerstolpen. 2-2 slutar matchen och det var fördel Hällaryd.

Visst saknade vi fem sex spelare, men det gjorde dom också. Det var mer spelet som gjorde mig lite orolig. Vi spelar ut Ljungby långa stunder förra lördagen, men idag är vi inte i närheten. Vi tackar Hällaryd för en go match och önskar dom all lycka. En fin plan och en gästvänlighet med kaffe och allt när man kom till arenan.

Tycker Marcus Jeppsson är kung på mitten och Anton samt Hörberg är farliga. Är väl egentligen bara Leopold som kommer upp i standard hos oss, samtidigt som Mogge är viktig med sina mål såklart.

Man såg efter matchen att samtliga spelare skämdes för sin insats och det ska ni göra. Tyckte inte viljan fanns hos alla idag och det var precis som att några inte ville vara på planen. Precis som tränaren sa efter matchen, när vi lämnar omklädningsrummet så är matchen glömd. Men var och en skall rannsakar sig själva.

Låter som vi har förlorat med 10 mål, men det är sättet vi spelar på i den andra halvleken som gör mig besviken och förbannad.

Kan vara en viktig pinne och trots kritik så älskar jag er, det vet samtliga. Men från sidan så såg det faktiskt lite löjligt ut ibland, när man vet vad ni kan.