jens_gummesson_blogg

En bra start på året!

Nu är jag igång igen på allvar.

Inomhus fotbollen är slut för denna gång och det var Saxemara IF som till slut vann allt vi ställde upp i. Mest en rolig grej för spelarna, men jag tycker vi visar styrka genom att vinna både KM och DM.

Så nu är vi tillbaka till verkligheten och kylan ute. Visst har vi tränat fys och kordination inne, det har varit en viktig del i vår satsning att bli ett bra div tre lag. Men i mina ögon så startar det mesta nu och jag tycker att vi har fått ihop en stark trupp, där glädjen spirar hos spelarna och ledarna. Jag tycker Magnus har kommit in det bra och tillsammans med David Gummesson, Patrik Svensson och Simon johansson så känns vi riktigt starka på ledarsidan. Magnus Karlsson har redan satt sin prägel på laget med sina ideer och kunskap, samt så är han sjukt noga med allt och inget lämnas åt slumpen. 

När det gäller nyförvärven så får dom verkligen bita i snön just nu. Andre, Jim och Leopold får bekänna färg på varje träning, utan att klaga så kämpar dom på. Särskilt Andre ska bli roligt att få följa för dom andra två har jag bättre koll på. Jim och Leo är två löpmaskiner, medans Andre har legat lite efter i konditionen. Den jobbas det hårt med och jag tycker det är en fröjd att se hur dessa tre verkligen ge allt i varje situation. Tre bra killar som kommer att göra det bra med en riktig vinterträning.

Annars så har vi fått behålla hela truppen och vi har ett lag att bygga vidare på. Bra inställning utan gnäll, det är viktigt för framtiden. En del ligger redan nu bra till, medans andra måste slita hårt för att komma i form. Inget ovanligt alls, utan detta tillhör vintern. Men tiden springer iväg och jag fyller snart 30. Men alla vet vad som gäller i år och samtliga vet att det krävs att bli bättre på allt för att klara av div tre. En stor skillnad på lagen faktiskt.

Snart börjar även träningsmatcherna och sen är vi igång på allvar. Sjukt roligt år blir det med en resa till Göteborg samt allt annat som är inplanerat. Men framförallt så är det div tre spel som gäller.

Redan nästa helg så kör vi vår årliga turnering på Jernvallen, där även veteranerna är inbjudna till spel. Efter det så bär det iväg till Hejan för fotboll och mat samt dryck. Vår Sifare Praya står för maten och då blir det alltid bra. Som sagt Saxemara IF är kända för sin gemenskap och proffsighet och det kommer vi fortsätta med.

Jag kommer att skriva mycket mer nu när datorn är hel och det kommer att bli hårda men ärliga texter om hur alla fungerar. Ska även lägga en text om en liten domare som kritiserat lite väl mycket, utan att ha kött på benen. Det gör man inte ostraffat.